ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ» - «ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ … ΠΟΤΕ ΘΕ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ;» «ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ)
«H περίοδος της πανδημίας είναι σε 2 φάσεις. Στο πρώτο lockdown  την άνοιξη, δεν υπήρχε άσκηση δικηγορίας, οι υπηρεσίες ήταν κλειστές, δεν μπορούσε να γίνει καμία δίκη. Κατεβαίναμε στο γραφείο για άλλες εργασίες, δεν λειτουργούσε η δικαιοσύνη.
Στο β΄ στάδιο τώρα από Νοέμβριο, γίνονται κάποιες δίκες. Η ανάγκη του πολίτη να βρει τη δικαιοσύνη, δεν ικανοποιείται
Γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο, να ανοίξει κάποιες διαδικασίες με ένορκες βεβαιώσεις.
Οι διαδικασίες είναι περιορισμένες αλλά και οι πολίτες έχουν πληγεί οικονομικά, ώστε και να θέλουν να ξεκινήσουν κάτι , δεν το κάνουν.
Η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έχει μικροβιολόγο για υπουργό δικαιοσύνης. Ο υφυπουργός που ήταν πριν ήταν διακεκριμένος, ο κ. Τσιάρας,  ο ανώτατος αυτός   δικαστικός , απομακρύνθηκε γιατί τον είχαν στον πάγο. Εγώ μεθαύριο έχω δικαστήριο στα Γιάννενα. Μέχρι χθες δεν ήξερα τι θα γίνει, αν πρέπει ν α πάω.
Νομίζω δύο  σκέψεις είχε ο πρωθυπουργός. Η μία ήταν «Δεν έχω που να βάλω τον Τσιάρα». Η δεύτερη σκέψη είναι, ίσως, να είναι άσχετος , ούτε δικαστικός ούτε δικηγόρος, άρα να μην υποκύπτει, σε καμία από τις δύο πλευρές όμως αυτό δεν είναι κριτήριο.
  • Η τωρινή κυβέρνηση, όπως και η τωρινή δημοτική αρχή, βρίσκονται στην ευτυχή κατάσταση, να μην υπάρχουν σφιχτές οικονομικές πολιτικές , άρα αν σκεφτούμε ότι χρήματα υπάρχουν να δαπανηθούν, η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων. Η κατάσταση που αντιμετώπισε η χώρα το 2011 δεν έχει σχέση με σήμερα, άρα έχουμε περισσότερες απαιτήσεις. Aν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Ο ανασχηματισμός που έγινε δεν ανταποκρίνεται, θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερες διορθωτικές κινήσεις.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση, για να κυβερνήσουν αντλούν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ. Όσο και να θέλουμε να κατηγορήσουμε το κέντρο , αν δεν υπήρχαν αυτά τα στελέχη τι θα γινόταν;  Υπήρξαν βέβαια και στελέχη που δεν ήταν ικανά, όμως αυτό , να επιλέγονται πρόσωπα από το κέντρο, κάτι λέει. Αυτό που λείπει από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι το κέντρο.
Έφυγαν για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για το μνημόνιο. Το κέντρο αναγκάστηκε να σηκώσει στους ώμους του βάρος που δεν του αναλογούσε.
Κάποιος που έχει φύγει , για να μπορεί να επιστρέψει εύκολα, πρέπει να το κάνει σύντομα. Όσο περνάνε τα χρόνια, δυσκολεύει η επιστροφή.
Ίσως στη διαδικασία στον επόμενο χρόνο, πρέπει να δούμε νεότερα άτομα που πιθανόν θα μπορούν να εμπνεύσουν.
Ο σημερινός 20χρονος δεν έρχεται να ψηφίσει. Η νεολαία τους βλέπει όλους τους πολιτικούς  με δυσπιστία
  • ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΎΝΘΟΥ
Κάθε πρωί πηγαίνω στο σχολείο του Αμμου και περνάμε από την Ξενοπούλειο. Είναι ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδος. Καλό είναι να έχεις καλό ταμείο στο δήμο. Ο Αρετάκης δεν είναι ο Μποζικης , βρίσκεται στην ευτυχή θέση να έχει πακτωλό χρημάτων. Την καθημερινότητα θα έπρεπε να την είχε   τακτοποιήσει. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι έτσι. Ο δήμος πρέπει να σκύψει σε αυτά τα ζητήματα και να συμβάλει στην καθημερινότητα των πολιτών. Χρειάζεται να υπάρχει ασφάλεια στο οδικό δίκτυο.
  • Ο δήμαρχος δίνει την αίσθηση ότι δεν αντέχει την κριτική. Ο Σεβαστιάδης ήταν πολύ αποτελεσματικός. Ο Κουτσογιάννης ήξερε τα προβλήματα, ειδικά των σχολείων, ήταν πολύ αξιολογος… και οι δύο τέθηκαν στην άκρη. Ο Μαρινάκης, έντιμος  άνθρωπος…και αυτός στο περιθώριο. Αντί αυτών, επέλεξε να κάνει μεταγραφές , από άλλες παρατάξεις, τους έκανε και αντιδημάρχους. Οι ψηφοφόροι ψήφισαν όχι μόνο Αρετάκη αλλά και Κουτσογιάννη και Σεβαστιάδη, δεν είμαστε στην εποχή του Βενιζέλου, που ψήφιζαν Βενιζέλο …
Θα πρέπει να δει τα πράγματα λίγο ευρύτερα, δεν έχει πάντα το αλάθητο και θα πρέπει να ακούει και την ομάδα του. Αν δεν υπάρχει συμφωνία δεν σημαίνει ότι γίνεται για να τον υπονομεύσουν. Με τη νοοτροπία ότι όποιος δεν συμφωνεί, είναι απέναντι του, δεν θα πάει μπροστά.
Δεν άκουσα ποτέ εξήγηση, γιατί δεν υπάρχουν παιδικές χαρές, σε Λαγανά και Αλυκές. Δεν έχω ακούσει,  γιατί μένουν έτσι, δύο μεγάλες δημοτικές ενότητες. Μένει ένα κενό.
Σε λίγο θα κλείσουμε 2 χρόνια. Πότε θα γίνουν τα έργα που λέει; Τα περιθώρια στενεύουν.
  • Ο Τουρκάκης, πραγματικά έδειξε, ότι έχει διάθεση και από τη θέση του διευθυντή καθαριότητας, νοικοκυρεύτηκαν σημεία της πόλης μας. Γιατί έπρεπε να περάσει ένας «χρόνος χωρίς καθαριότητα, μέχρι να σκεφτεί ο δήμαρχος να αξιοποιήσει τον Τουρκάκη σε αυτή την δ/νση ; και βεβαίως έχοντας χάσει και το κύρος του, μετά από αυτά που έλεγε γι αυτόν;
Τον δήμαρχο τον ξέρω 15 χρόνια. Θα του έλεγα, ότι πρέπει να δεχτεί τη βοήθεια, τις συμβουλές και τη συνδρομή των ανθρώπων που έχει κοντά του και να είναι ανοιχτόμυαλος, να μη θεωρεί ότι έχει το αλάθητο και να επιζητήσει τη συνεργασία της αντιπολίτευσης. Πολύ καλές είναι οι  τοποθετήσεις και οι προτάσεις των  Αρμένη, Αγαλιανού και της  Λαϊκής Συσπείρωσης.
Επίσης όταν  διαφωνεί με τι ς άλλες παρατάξεις, να μ ην εμφανίζει ως άλλοθι το « έχω ράμματα για τη γούνα σας  και θα σας στείλω στον εισαγγελέα». Δεν μπορεί να έχει πάντα την απειλή και τη δαμόκλειο σπάθη. ΄Η έπρεπε να τα στείλει τα στοιχεία που έχει στον εισαγγελέα και μάλιστα ήδη ν α το είχε κάνει από το πρώτο 6μηνο της θητείας του, ή  να συνεργαστεί για  καλό της Ζακύνθου. Δεν μπορούμε να ζούμε με την απειλή του παρελθόντος».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent