ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Πρέπει να δώσουμε χέρι βοηθείας στη δημοτική αρχή ….Όποιος και αν ήταν στη θέση αυτή , εμείς οφείλουμε να συνεργαστούμε μαζί του»

ΑΛΛΑ,

  • «Δεν υπάρχει o συνδετικός κρίκος μεταξύ Δημάρχου και Αντιδημάρχων ... Από την άλλη, δεν υπάρχει επικοινωνία με τις υπηρεσίες, στη μέση είμαστε εμείς και απέναντι μας τα προβλήματα»

Κώστας Πέττας (Πρόεδρος Κοινότητας Ζακυνθίων)
Το τοπικό συμβούλιο  στεκόμαστε στο θεσμικό μας ρόλο και προσπαθούμε βήμα βήμα να τα παρουσιάσουμε τα προβλήματα, να τα προγραμματίσουμε για να υλοποιηθούν.
Δυστυχώς τα θέματα της καθημερινότητας πέρα του ότι είναι ίδια σε όλη τη Ζάκυνθο, και αναφέρομαι σε καθαριότητα, λακκούβες, φωτισμό, δεν έχει γίνει προγραμματισμός για να λυθούν.
Όταν λέμε προγραμματισμός, από την αρχή θέσαμε πρόταση να δημιουργηθεί κλιμάκιο έργων, ώστε μικρές παρεμβάσεις που χρειάζονται να πραγματοποιούνται. Κάτι τέτοιο δεν είδαμε να έχει γίνει. Είναι ελπιδοφόρο που έχουν προσληφθεί κάποιοι με 4μηνες συμβάσεις , για να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν αυτά τα έργα.
Δεν υπάρχει o συνδετικός κρίκος μεταξύ πολιτικής ηγεσίας, που τα έχει αναλάβει όλα, και αντιδημάρχων οι οποίοι είναι παροπλισμένοι. Είναι μία συγκεκριμένη πολιτική που έχει χάραξη ο δήμαρχος μας
Από την άλλη δεν υπάρχει επικοινωνία με τις υπηρεσίες, στη μέση είμαστε εμείς και απέναντι μας τα προβλήματα.
Η ευθύνη είναι συνολική όμως τη μερίδα του λέοντος τη φέρει η ηγεσία που έχει το τιμόνι της δημοτικής αρχής.
Εύχομαι πραγματικά να είχαμε πόρους. Στέλλουμε έγγραφα, προγραμματίζουμε και περνάνε και 15 ημέρες ώστε ένα απλό πρόβλημα να επιλύεται.
Το στενάχωρο είναι ότι δεν υπάρχει μία μελέτη ή ένας προγραμματισμός αλλά γίνονται σπασμωδικές κινήσεις. Αυτό όμως είναι ένα πυροτέχνημα. Αυτό το πλύσιμο της πλατείας, που θα μείνει να το λέμε στα παιδιά μας ,  θα ήταν κάτι που πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά  διαστήματα.
Αυτές οι πρωτοβουλίες θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν από τις υπηρεσίες του δήμου και όχι να περιμένουμε από εθελοντική πρωτοβουλία ή από τους ιδιώτες. Αυτά τα πράγματα πρέπει να λειτουργούν με συγκεκριμένο  τρόπο
Τα θέματα που δημοσιοποιούμε δεν τα κάνουμε για να δημιουργήσουμε φασαρία, αλλά γιατί δεν βλέπουμε ανταπόκριση και δεν παίρνουμε απαντήσεις. Θεωρούμε ότι είναι ουσιαστικά, είναι θέμα βιωσιμότητας όπως αυτή η κολώνα που πρέπει να απομακρυνθεί από την πλατεία Αγίου Λουκά.
Εμείς θα εντατικοποιήσουμε παρόμοιες κινήσεις για όλα τα προβλήματα που προϋπάρχουν και δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Δυστυχώς είμαστε γνωμοδοτικό όργανο. Με άλλα όνειρα κατεβήκαμε όμως ότι δυνατότητες μας δίνει ο νόμος θα τις τραβήξουμε από τα μαλλιά.
Αν πίστευα ότι δεν ειμί κατάλληλος γι αυτή τη θέση, σίγουρα θα παρατιόμουν. Όμως όποιος και να ήταν δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω, λόγω νοοτροπίας της δημοτικής αρχής.
Καταθέσαμε ώστε να προγραμματίσει η ΔΕΥΑΖ, το καθαρισμό των φρεατίων γιατί έχουν μπλοκαριστεί και είναι και θέμα πολιτικής προστασίας. Έτσι στείλαμε έγγραφο να τους το υπενθυμίσουμε,  ώστε να το προγραμματίσουμε. Εκεί θα είμαστε για να ελέγξουμε αν θα γίνει ή όχι και σίγουρα θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας.
Ο καθαρισμός των κάδων δεν γίνεται αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο.
Θα θέσω να απομακρυνθούν όλοι από την πόλη, να εξωραϊστούν σημεία και να γίνουν αιτήσεις από πολίτες που θέλουν στα σπίτια τους κάδους.
Η παρούσα δημοτική αρχή οφείλει να κάνει τα αυτονόητα.
Την ερχόμενη Τετάρτη στο πνευματικό κέντρο θα γίνει η νέα συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου.
Ένα από τα θεάματα θα είναι ο έλεγχος για καταλήψεις πεζοδρομιών και οδοστρώματος καθώς και την προσπέλαση των αναπήρων.
Δεν έχουμε δει κάτι να γίνεται,  να δίνονται πρόστιμα, να γίνονται οι προβλεπόμενες συστάσεις. Αν και προσωπικά δεν είμαι υπέρ των προστίμων, όμως θα πρέπει να σεβαστούν και τους συμπολίτες τους και η δημοτική αρχή να κάνει τη δουλειά της και να διαπιστώνει τις παρεμβάσεις
Ο δήμαρχος ξέρω ότι θέλει να γίνει το open mall, αλλά δεν έχω άλλη ενημέρωση.
Φιάσκο με την πεζοδρόμηση λόγω covid η AΑλεξάνδρου Ρώμα, έχει μετατραπεί σε «παρκινγκ»
Σε επόμενο τοπικό θα φέρω πρόταση να υπάρχει κάρτα δημότη ώστε να έχει ο καθένας από μία θέση Μπήρινγκ, κάτι που ορίζει και η προηγούμενη κανονιστική μελέτη.
Πρέπει να δώσουμε χέρι βοηθείας στη δημοτική αρχή ….Όποιος και αν ήταν στη θέση αυτή , εμείς οφείλουμε να συνεργαστούμε μαζί του.

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent