ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Μπλέξαμε …»
ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ | «ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ… ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» , ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Ο ΣΚΟΠΟΣ, ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΔΗ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΔΗΛΩΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΌΤΙ «ΗΔΗ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕ «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΘΕΜΙΤΑ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΑ… ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ , ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ».
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, Ο κ.ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΟΤΙ «ΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ», ΕΝΩ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ.
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ… ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΩΣ ΤΟΠΟΣ

Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος τουριστικών επιχειρηματιών Βασιλικού Ο ΣΚΟΠΟΣ)

Τα πράγματα δεν είναι καλά εκτός από τις παραλίες. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το μέλλον δεν μας δείχνει ότι θα υπάρξει καμία αλλαγή, το ζητούμενο είναι ποιος θα αντέξει.
Η λύση είναι ένα depon, είναι πολύ βαθειά, δεν εφαρμόστηκε και δεν θα εφαρμοστεί. Έπρεπε να ξανοίξουμε, οι επιχειρήσεις μας δεν αποδίδουν σχεδόν τίποτα, με μείωση και ζημιά αποδίδουν οι παραλίες. Θα κλάψουν μανούλες και παιδιά. Εύχομαι να μην κλάψουμε μόνο για τα οικονομικά και κλάψουμε και υγειονομικά
Αυτή τη περίοδο γίνονται τα πάντα. Ο καθένας με ότι δυνάμεις του δώσει  το μυαλό του προσπαθεί να επιβιώσει, με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πετάμε λάσο και μαζεύουμε τουρίστες, για να κρατήσουμε 1,2,5 από αυτούς και το κάνουμε εξ ανάγκης. Ελπίζω να μη φέρει αυτό συνέπειες και οι τουρίστες να μη φύγουν από τη Ζάκυνθο με κακές εικόνες. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο που ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει. Μας έφερε σε αυτό το σημείο να κάνουμε τα πάντα η πανδημία. Δεν εννοώ την άγρα πελατών, δεν είναι καταγγελία είναι άποψη. Έχουμε φτάσει στο μηδέν και ο καθένας με όποιο τρόπο προσπαθεί να επιβιώσει.
Το παιχνίδι το χάσαμε, είναι δύσκολο να επανέλθουμε και το λέω με πίκρα. Από Σεπτέμβρη θα κλάψουν μανούλες και οικονομικά και υγειονομικά.
Στο δια ταύταμ θα επαναφέρω τη μεζούρα…  Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν συμπεριφέρεται σωστά απέναντι στον επιχειρηματία. Και θα πω κάτι σκληρό. Ο δήμος δεν κάνει αυτά που πρέπει και δεν τα κάνει,  γιατί οι δήμαρχοι δεν έχουν  αξιολόγηση αλλά ολοκληρώνουν τη θητεία τους και ότι έγινε, έγινε
Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του. Αν δεν το ξέρουν να ψάξουν τους νόμους. Οι παρευρισκόμενοι στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν δικαίωμα να έχουν χρώμα και πολιτική άποψη. Το μόνο που έχουν είναι να προστατέψουν τους πολίτες της Ζακύνθου. Έχουν όλοι ευθύνη. Αν ο δήμαρχος δεν οδεύει σωστά, είναι όλοι συνυπεύθυνοι. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν πάμε καλά και θα πρέπει να το δούμε.
Δεν έχω πολιτική στο λόγο μου και δεν θα υπάρξω πολιτικός ποτέ, εκλέγομαι  από επιχειρηματίες. Ο λόγος μου  είναι από αγανάκτηση και είναι αίτημα. ‘ Η φεύγουμε ή αποδίδουμε έργο.
Σίγουρα είναι κάποιοι που θέλουν να κάνουν αυτό που πρέπει. Αυτό που ζητάω λοιπόν είναι να αξιολογήσουν την κατάσταση να δουν σε τι κατάσταση  είμαστε και να περάσουν τον εαυτό τους. Παίρνουμε σωστές αποφάσεις και βοηθάμε την κοινωνία.
Το νησί είναι με μείωση 80% και δεν μπορεί να αποδώσει. Να παρθούν  σωστές αποφάσεις . Όταν δεν έχουμε νερό, καθαριότητα, αλλά εγώ πρέπει να τηρώ το πρωτόκολλο αυτό δεν είναι κατάντια; Δεν μιλάω για έργα, αλλά δεν  μπορώ να μην έχω την καθημερινότητα.
Ο Σεπτέμβριος θα είναι δύσκολος και καταστροφικός. Δεν βλέπω να αλλάζει κάτι. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, να διαχειριστούμε μόνοι μας κάποια πράγματα.
Μπλέξαμε , κινδυνεύουμε να πεθάνουμε. Πρέπει ο πολίτης να το ξέρει αυτό και να διαχειριστεί τον εαυτό του, την υγεία του και την επιχείρηση  του.
Αν πραγματικά υπάρχει αξιολόγηση, θα πρέπει πολλοί να φύγουν από την αυτοδιοίκηση ή να διορθωθούν.
Κύριοι μη πικραινόσαστε, κοιτάξτε  τα λάθη σας, να διορθωθείτε. Πάμε όλοι μαζί ν α λύσουμε τα προβλήματα, γιατί καταστραφήκαμε, τελειώσαμε.
ΝΑΥΑΓΙΟ
Δεν είναι μόνο το ναυάγιο, είναι και οι δρόμοι. Άσο άφορα τις τουαλέτες δεν είναι είδος ανάγκης είναι και πολιτισμός. Είναι σωματική ανάγκη όπως και το φαγητό. Ο οργανισμός είναι μία μηχανή που δουλεύει…. Τι να πω;
Υπήρχε αυτός ο πολιτισμός, αλλά δεν τον ήθελαν στην Ζάκυνθο. Χάθηκε η παιδεία, χάθηκε ο πολιτισμός…. Υποβαθμίζουμε ακόμη και αυτά που έχουμε.

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent