ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
  • «Έπειτα από τις εξελίξεις με την αργία από το Δημοτικό Συμβούλιο, του κ.Γάσπαρου, μείναμε χωρίς αρχηγό , πηγαίναμε στις συνεδριάσεις … χωρίς σαν παράταξη να έχουμε συνεννοηθεί. Δυστυχώς δεν κάναμε προσυμβούλιο ώστε να πηγαίνουμε οργανωμένοι και να έχουμε όλοι μαζί άποψη για τα θέματα… Περίμενα να μας καλέσει ο κ.Γάσπαρος, αλλά όταν του το είπα μου απάντησε  να κάνουμε ο καθένας όπως πιστεύει. Αυτό  εμένα δεν μου αρέσει»
  • «Είπα στον κ.Αρετάκη από την αρχή, ότι όπου είναι λογικό θα τον στηρίζω, στα πράγματα που κρίνω ότι είναι σωστά. Ποτέ δεν λειτούργησα με γραμμή ψηφοδελτίου …»
  • «Ανεξαρτητοποιήθηκα, γιατί αυτό έκρινα. Αν συμβεί και μου ζητήσει συνεργασία ο δήμαρχος, δεν θα το απέρριπτα θα το συζητούσα. Όταν είναι κάτι για το καλό του τόπου, θα βοηθήσω ότι και αν είναι αυτό…»
  • Για τους 9 συμβασιούχους της ΔΕΥΑΖ :«Κατ΄ εμέ, φταίει πάντα ο Γενικός Διευθυντής …»
Κώστας Κόκκορης (Δημοτικός Σύμβουλος- Ενωτική Ζακυνθινή Κίνηση)
 
«Έπειτα από τις εξελίξεις με την αργία από το δημοτικό συμβούλιο, του κ.Γάσπαρου, μείναμε χωρίς αρχηγό , πηγαίναμε στις συνεδριάσει χωρίς σαν παράταξη να έχουμε συνεννοηθεί. Δυστυχώς δεν κάναμε προσυμβούλιο ώστε να πηγαίνουμε οργανωμένοι και να έχουμε όλοι μαζί άποψη για τα θέματα
Περίμενα να μας καλέσει ο κ.Γάσπαρος, αλλά όταν του το είπα μου απάντησε  να κάνουμε ο καθένας όπως πιστεύει. Αυτό εμένα δεν μου αρέσει. Εκ του νόμου ο πλειοψηφών σύμβουλος πρέπει να ηγηθεί. Είδα όμως, ότι από τη στιγμή που δε συμμετέχει ο κ. Γάσπαρος, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε. Συζήτησα με τους ανθρώπους γύρω μου που με στηρίζουν και κατέληξα να γίνω,  αρχηγός του εαυτού μου
Είπα πριν ένα  μήνα στο κ.Γάσπαρο, ότι σκέφτομαι να ανεξαρτητοποιηθώ, αφού δεν έχουμε κοινή γραμμή. Μου είπε «κάτσε όπως είσαι». Δεν μπορούσα όμως να το κάνω αυτό, από τη στιγμή που έχουμε διαφορετικές απόψεις. Το παράπονο μου είναι, ότι δεν έχουμε μία γραμμή, του το είπα και δεν μου απάντησε τίποτα σε αυτό ο κ.Γάσπαρος
Την ομάδα του την θέλει, αλλά εγώ δεν μπορούσα να παραμείνω , έκρινα και με πίεσαν και κάποιοι δικοί μου άνθρωποι, που είναι δίπλα μου από το 1990, να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να ανεξαρτητοποιηθώ.
Ο κ.Γάσπαρος έλεγε ότι θέλει να διατηρήσουμε την ομάδα μας. Όμως αυτό δεν γινόταν ουτε το 1960, να κοιταζόμαστε στα μάτια, ψήφισε μη ψηφίσεις αυτό. Ο κ.Καρακάς ήταν πάντα για τον εαυτό του.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ανεξαρτητος και συνεργαζομενος με τη δημοτική αρχή Αρετάκη ;
Τις προτάσεις του κ.Αρετάκη που έκρινα ότι πρέπει να τις ψηφίσω το έκανα. Έκρινα ότι έπρεπε να περάσουν κάποια θέματα για να προσχωρήσει ο δήμος. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτά που πρέπει . Αν τώρα χάσει το δρόμο  ο δήμαρχος στη πορεία θα είναι η ευθύνη δική του . Εμείς πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία.
Εγώ θα συνεχίσω έτσι και ότι πρέπει θα το ψηφίζω. Είπα στον κ.Αρετάκη από την αρχή, ότι όπου είναι λογικό θα τον στηρίζω, στα πράγματα που κρίνω ότι είναι σωστά. Ποτέ δεν λειτούργησα με γραμμή ψηφοδελτίου και το είχα ξεκαθαρίσει από τη παλιά δημοτική αρχή. Δεν πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
Δεν έχω συζητήσει τίποτα παραπάνω με τον κ. Αρετάκη. Ανεξαρτητοποιήθηκα, γιατί αυτό έκρινα. Αν συμβεί και μου ζητήσει συνεργασία ο δήμαρχος, δεν θα το απέρριπτα θα το συζητούσα.
Όταν είναι κάτι για το καλό του τόπου, θα βοηθήσω ότι και αν είναι αυτό.
Όσο αφορά την ΔΕΥΑΖ, , οι συγκυρίες την έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Τα πάντα έφερε ανάποδα ο κορωνοιός. Δεν θα εισπράξει φέτος και όλο πάει πίσω. Από τον τουρισμό έπαιρνε τα λεφτά. Όταν δεν έχει ό άλλος, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Ο κ. Αρετάκης ανέλαβε την προεδρεία σε όλα τα διοικητικά συμβούλια , προσωπικά ψηφίζω τις προτάσεις του, αλλά οι συγκυρίες τα έφεραν όλα τούμπα , πριν ακόμη προλάβει να ενημερωθεί.
Μείον ήταν που τα πήρε όλα επάνω του. Όσο ευφυής και να είναι, όλα δεν τα προλαβαίνει και το «κομπιούτερ» βραχυκυκλώνει.
 Χρειάζεται υποστήριξη και του έχω πει ότι κάποιοι δεν τον ενημερώνουν σωστά. Του είπα να προσέχει γιατί τον οδηγούν σε λάθος δρόμους.
Ο κ.Αρετάκής είναι προκατειλημμένος προς κάθε κατεύθυνση. Του έχουν πει τόσα πολλά, που φοβάται και τον ίσκιο του.
Αν δεν ανοιχτεί κάπως,  τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχει ευνοηθεί από τον κορωνοιό. Αν ο τουρισμός που είχε προγραμματιστεί να έρθει, ερχόταν, οι εταιρείες στον πρώτο μήνα, θα έπαιρναν τον κόσμο τους και θα έφευγαν.
Πάντα φταίνε οι πολιτικοί προϊστάμενοι και όχι οι υπάλληλοι για το αν ένας υπάλληλος αποδώσει ή δεν αποδώσει. Δεν υπάρχει αναδόμηση των υπηρεσιών. Αυτό είναι το προσωπικό, το κοιτάζεις και το εκμεταλλεύεσαι.Ποτέ το προσωπικό δεν φταίει. Για τις συμπεριφορές που γίνονται,  φταίμε εμείς οι πολιτικοί.
Όταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν έχουν ηρεμία με το προσωπικό, δεν προχωράει τίποτα. Πρέπει να υπάρχει απόλυτη συνεργασία και ηρεμία και από τις δύο πλευρές. Έχω πείρα … όταν έχεις 10 δέντρα δεν καρποφορούν το ίδιο και τα 10. Έτσι είναι και οι εργαζόμενοι. Άρα πρέπει να προχωρήσουμε με αυτούς που έχουμε.

Για τους 9 συμβασιούχους της ΔΕΥΑΖ :«Κατ΄ εμέ, φταίει πάντα ο Γενικός Διευθυντής …»

Οι 9 συμβασιούχοι είναι λάθος που δεν τους δίνει η διοίκηση τα λεφτά τους. Τα δικαιούνται βάση απόφασης διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ, με εισήγηση της ΕΔΕΥΑ . ‘Ολα αυτά κάποιοι δεν τα προχώρησαν. Ο κ.Αρετάκης έδωσε εντολή αλλά κάποιοι υπάλληλοι, δεν τα προχώρησαν. Απλά έχουν μάθει κάποιοι υπάλληλοι, να μην υλοποιούν αποφάσεις. Δεν ξέρω που στηρίζονται, φαντάζομαι όχι στον αέρα, όμως θα έχουν νομικές συνέπειες.
Κατ΄ εμέ, φταίει πάντα ο γενικός διευθυντής, που πρέπει να δώσει εντολές και ν α υλοποιήσει τις αποφάσεις. Εγώ προσωπικά δεν τον έχω ρωτήσει τον γενικό διευθυντή, ο δήμαρχος μου είπε ότι έχει δώσει εντολή να πληρωθούν, και από ότι γνωρίζω την έχει δώσει.
Θα ήθελα να κάνω αναφορά σε σχόλιο της κας Ντάσιου που αναφέρει μεταξύ άλλων «η παρέα του Κόκκορη έτρωγε τα λεφτά…». Ο κ.Κόκορης απαντώ ότι δεν έχει παρέα , όσο για την κα Ντάσιου ,την καταγγέλλω από το βήμα σας και θα την γνωρίσω και προσωπικά αλλά και νομικά… Έχει αναλάβει ήδη δικηγόρος…
 Οι εργαζόμενοι παίρνουν ότι έχει υπογράψει η ΕΔΕΥΑ
Ο κ.Αρετάκης έχει όλη τη καλή διάθεση, εκεί που υστερεί είναι που δεν έχει εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν και θα του προσφέρουν
Μπορεί να τους δώσει το δικαίωμα να τρέξουν και να δουλέψουν και να τους ελέγχει, για να προχωρήσουμε μπροστά.
Πιστεύω ότι δεν γνώριζε κανέναν από αυτούς που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του . Μπορεί να γνώριζε τέσσερις... Η άποψη μου είναι αυτή,αλλά δε σημαίνει ότι είναι και πάγια. Πιστεύω ότι το χρόνο που ήθελε τον πήρε, έχει ενημερωθεί πλέον και θα προχωρήσει.
Εγώ σε ότι  χρειαστεί να βοηθήσω τη δημοτική αρχή σε πλαίσια στήριξης της Ζακύνθου, θα το κάνω».
  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent