ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ… ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ… ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ», ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο κ.ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΔΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ , ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΕΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού «Ο ΣΚΟΠΟΣ»

Τα πράγματα δεν πάνε καλά, μας τρομάζει πάντα η επόμενη ημέρα και το επόμενο δίμηνο.Είμαστε  όλοι ανασφαλείς … δεν υπάρχει σταθερότητα …  κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία της χώρας και του νησιού . Δυστυχώς μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων προστίθεται και η δημοτική αρχή και τα άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα του τόπου
Πραγματικά γίνεται τιτάνιος αγώνας από όλους μας, ο Πέτρος Γιαννουλης  κάνει και αυτός την προσπάθεια του . Όμως δεν είναι δυνατόν να κοντεύει να φύγει ο Ιούλιος και να μην έχουν βγάλει μία δραχμή οι επιχειρηματίες με τις ομπρέλες. Ούτε μπορούμε να παρανομούμε  τοποθετώντας ομπρέλες χωρίς τις σχετικές άδειες… Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά
Είναι καιρός  να υπάρξει δημοτικό συμβούλιο  …  να πείσουμε το δήμαρχο ότι κάποια πράγματα δεν είναι έτσι. Τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, οι παραλίες είναι στον αέρα. Παρακαλούμε το δήμαρχο να αναλάβει τις παραλίες.  Οι εθελοντικές οργανώσεις κάνουν όλη τη δουλειά καθαρίζουν τις παραλίες και ολόκληρες περιοχές  Μήπως αυτό είναι μία στρατηγική  του Δημάρχου  … για να τα κάνουμε όλα μόνοι μας;  Αν είναι έτσι τότε  να αφαιρεθούν τα τέλη, όχι να εισπράττουν και να τα κάνουμε μόνοι μας, που είναι τα ανταποδοτικά μας ….
Ο δήμος πρέπει να  δείξει σεβασμό στους πολίτες . Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί. Πρέπει να  καταλάβει ο δήμαρχος ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Οι μισοί  επιχειρηματίες θα κλείσουμε, κινδυνεύουμε να καταστραφούμε. Ακόμη και που το λέω αυτό με τρομάζει.
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στο δήμαρχο «κε δήμαρχε  πρέπει να καταλάβετε ότι είστε Δήμαρχος. Δήμαρχος σημαίνει αρχή του νησιού. Αν δεν το καταλάβετε να μας το πείτε για να σας απαντήσουμε.
Γιατί δεν εφαρμόζεται το επόμενο στάδιο μετά το δημοτικό συμβούλιο; Όταν δεν έχουμε δημοτικό συμβούλιο δεν έχουμε τίποτα. Κύριοι δεν είναι απλά τα πράγματα. Σεβαστείτε την κοινωνία ,τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία, που αιμορραγεί.
Μπορούμε να ασκήσουμε πίεση για να υπάρξει αποτέλεσμα… Να εκτελούνται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων … Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε και σε κάποιας μορφή κινητοποίηση,  10 ημέρες έξω από το δήμο, μέχρι να λύσουμε άπαντες το πρόβλημα. Προτείνω κινητοποιήσεις, όχι όμως της μορφής πήραμε τη σημαία να κλείνουμε το Δήμο.
Είμαστε σε αδιέξοδο. Πρέπει και χρειάζεται και οι δημοτικές παρατάξεις, να κάνουν κάτι παραπάνω. Λέω να συνετιστεί ο δήμαρχος ώστε να λυθούν τα προβλήματα που είναι πολλά. Είμαστε στο τέλμα, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Άμα κινδυνεύουμε με πτώχευση και θάνατο , σε τι άλλο να κοιτάξουμε για να προχωρήσουμε μπροστά;

  • Για το κρούσμα Covid-19 στην κοινότητα Βασιλικού
Είναι στο Ρίο ο συνδημότης μας που νοσεί με κορωνοιό και είναι σε μέτρια κατάσταση η υγεία του. Εύχομαι να επιστρέψει ήρωας , δεν πρέπει να του γυρίσουμε τη πλάτη, όμως πρέπει να προσέχουμε, γιατί βάζουμε σε κίνδυνο εκτός της ζωής μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Θέλει μεγάλη προσοχή αυτή τη περίοδο. Το αίμα μας στο Βασιλικό είναι δυνατό και δεν υπήρξε επέκταση του κορωνοιου. Εύχομαι να επιστρέψει σύντομα και θα είμαι από τους πρώτους που θα τον καλωσορίσουν.           Πρέπει για ένα διάστημα να προσέχουμε και να μην πλησιάζει ο ένας τον άλλο. Ο ένας φέρνει 10, οι 10 φέρνουν 100 , οι 100 φέρνουν 500 και … τελειώσαμε… Προσοχή όλοι μας και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent