ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

« ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ» , ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ,ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ κ.ΚΟΤΣΩΝΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, ΔΗΛΩΣΕ «ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ… ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ , ΥΠΗΡΞΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ο κ.ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  « ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ, ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

Ανδρέας Κοτσώνης (Πρόεδρος Κοινότητας Αργασίου)
 
  • Για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης(07/07/2020) στην περιοχή Σκοπός.
Βλέπουμε τα αεροπλάνα που κάνουν ρίψεις. Φαίνεται να έχει σβήσει η πυρκαγιά στο ΣΚΟΠΟ και τα αεροπλάνα επιστρέφουν στο Άκτιο. 
Ζούμε σε μια καταπράσινη περιοχή και δυστυχώς κάποιοι θέλουν να την βλάψουν. Η πυροσβεστική δίνει από τη  πρώτη στιγμή τη μάχη της.

  • Για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και την αντίδραση του Δημάρχου - Τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Είχα μεταβεί στο γραφείο του δημάρχου για θέμα της κοινότητας. Εκείνη τη στιγμή κάλεσε να έρθει ο υπεύθυνος για τις παραλίες , αρμόδιος υπάλληλος ο κ.Τουρκάκης όπου του ζήτησε να σταματήσουν οι άδειες για τις παραλίες γιατί δεν μπορεί ο δήμος να καλύψει τους ναυαγοσώστες. Πράγματι  ήρθε ο υπάλληλος και του είπε δεν δίνεται άδεια για ομπρέλες και για οργανωμένες παραλίες
Ήταν παρών και ο πρόεδρος του Πλάνου ο κ. Γιακουμελος,  ενημέρωσα και τους προέδρους Καλαμακίου και Βασιλικού.

Συναντηθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο όλοι οι πρόεδροι  από Αλυκανά, Καταστάρι  Αργάσι, Βασιλικό , Τσιλιβί,  ήταν και επιχειρηματίες, παρευρέθηκε και ο κ.Μαρινάκης όχι με την ιδιότητα του αντιδημάρχου , καθώς και η κ. Χ.Τετράδη.
Σήμερα, λοιπόν, πήγαμε στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο ,όπου και ενημερωθήκαμε ότι  υπάρχει ένας κωδικός  δηλαδή κάποια χρήματα  για την  κάλυψη του κόστους τοποθέτησης ναυαγοσωστών στις παραλίες. Οι  ξενοδόχοι ,μάλιστα , προσφέρθηκαν να καλύψουν με δικούς τους πόρους το ποσό που υπολείπεται .Βέβαια αυτό έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν 2 μήνες.
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ζακύνθου συμμετείχαν  οι πρόεδροι από Καλαμάκι,  Πλάνο,  Καταστάρι, Αλυκανά, Αργάσι και Βασιλικό. Πριν πάρουμε το λόγο να του πούμε για τις ομπρέλες, ακούσαμε ένα νέο δυσάρεστο γεγονός .  Μας είπε δήμαρχος  ότι δεν θα υπάρξει πρόσβαση στο πλάτωμα του Ναυαγίου. Δεν συμφωνούν για το παρκινγκ και μας είπε χαρακτηριστικά  ότι ο ίδιος  δεν δίνει άδεια. Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια συμφέροντα….
Εγώ του το είπα. Δεν έχουν καταλάβει την αξία του ναυαγίου που είναι και ο λόγος που έρχονται οι τουρίστες.
Πριν 3 μήνες είχα κατάθεση μια πρόταση  στο δήμαρχο του είπα ότι έπρεπε να προστατέψουμε το Ναυάγιο και να διατηρήσουμε μια καλή εικόνα στην περιοχή έχοντας μάλιστα ένα κέρδος ο Δήμος από τους εκδρομής  να μπαίνει επιπλέον 1 ευρώ για την καθαριότητα  και  φύλαξη της περιοχής ακόμη και συντήρησης του σκάφους.  
Σε μια συνάντηση με αμερικάνους είπαν, «ποια Σαντορίνη και Μύκονο; Ξέρετε τι είναι η Ζάκυνθος;» .. Αυτό εμείς,  δεν το έχουμε περάσει προς τα έξω.
Χρόνια ανακατεύομαι με τα κοινά και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να βοηθήσω  πραγματικά τους πολίτες του χωριού μου
Για να επιστρέψω στο θέμα που συζητάμε  να σας ενημερώσω ότι ο δήμαρχος θεώρει το κόστος μεγάλο   για αυτό το λογά οι ξενοδόχοι ανέλαβαν κάποιες πρωτοβουλίες  για να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν οι παραλίες. .. Χρειάζονται 18 ναυαγοσώστες.
Οι κύριοι Ξένος, Γιακουμέλος, Τσουρουνάκης, προσπαθούν με μία εταιρεία από Πάτρα για να ξεκινήσει αυτό το κομμάτι ...
Από αύριο οι άνθρωποι που είναι με απευθείας ανάθεση να κάνουν αίτηση για να πάρουν άδειες και οι άλλοι που είναι σε δημοπρασία να περιμένουν να γίνει η οικονομική επιτροπή η οποία συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης
Είναι κάποια θέματα που αν καθίσεις σε ένα τραπέζι λύνονται. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να βοηθήσω το τόπο και δεν θέλω κακό για τη Ζάκυνθο.

  • Τουριστική Οικονομία

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αισιοδοξία στο κλάδο των ενοικιαζομένων δωματίων.
Χθες βράδυ άκουσα αισιοδοξία και από τους ξενοδόχους που περιμένουν 26 του μήνα κύμα από Αγγλία
Τώρα πρέπει να προσέχουμε, να κρατάμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο Αργάσι είναι γύρω στους 600 τουρίστες. Κανένας δεν κυκλοφορεί με μάσκα ή γάντια. Όλοι οι επιχειρηματίες φοράμε μάσκες. Αυτοί είναι οι θαρραλέοι της Ευρώπης; Ακόμη και οι ιταλοί που είναι οι πρώτοι της Ευρώπης σε κρούσματα δεν φοράνε μάσκα.
Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε αλλά γέμισαν οι τσέπες και άδειασαν οι ψυχές. Τώρα θα γυρίσει ανάποδα. Ας προσέξει ο κόσμος. Πρώτα η υγεία μας . Αν έχουμε χρήματα και δεν έχουμε υγεία δεν έχουμε τίποτα.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent