ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ | ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ -  ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

  • «Είναι απαραίτητη η συνεχής τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε καταστήματα εστίασης, καφέ, αλλά και ξενοδοχεία και καταλύματα, με ταυτόχρονη προσοχή από τους ίδιους τους πολίτες – καταναλωτές ενώ προτείνει να εντατικοποιηθεί η διαδικασία ελέγχων,  πρέπει οι έλεγχοι να είναι αυστηρότεροι από την πολιτεία».

ΑΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ (Επιχειρηματίας-Ξενοδόχος – Πρόεδρος Ξενοδόχων ΑΛΥΚΩΝ)

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση  … Δεν έχουμε όλοι την ίδια λογική αντιμετώπισης των πραγμάτων  … ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό δεν έχει περάσει»,  με την επισήμανση αυτή, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αλυκών, κ. Άκης  Ποταμίτης, προσπαθεί να εμφυσήσει τη  φλόγα του προβληματισμού για το τι μπορεί να ακολουθήσει αν δεν τηρηθούν στο έπακρο τα υγειονομικά πρωτοκόλλα  ενώ καταγγέλλει πλημμελή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων από ορισμένους επιχειρηματίες  « διαπίστωσα, ότι κάποιοι ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους έχοντας στόχο μόνο το κέρδος και χωρίς τη τήρηση των μέτρων που μπορούν να αποτρέψουν ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας ,αλλά, και την ανάγκη για  lockdowns»

Ο κ. Ποταμίτης, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στο  κύριο μήνυμα των ημερών  δηλώνει, ότι είναι  απαραίτητη η συνεχής τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε καταστήματα εστίασης, καφέ, αλλά και ξενοδοχεία και καταλύματα, με ταυτόχρονη προσοχή από τους ίδιους τους πολίτες – καταναλωτές ενώ προτείνει να εντατικοποιηθεί η διαδικασία ελέγχων « πρέπει οι έλεγχοι να είναι αυστηρότεροι από την πολιτεία».

Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων λόγω των τουριστών δεν είχε, από την πρώτη στιγμή μάλιστα , αποκλειστεί και ήταν ψηλά σε όλες τις συζητήσεις , όμως εκείνο που ανησυχεί περισσότερο είναι η συμπεριφορά των επαγγελματιών του ευρύτερου τουριστικού κλάδου και ο προβληματισμός από την πλευρά ορισμένων αν θα έπρεπε η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην επανεκκίνηση του τουρισμού , στο σημείο αυτό ο κ. Ποταμίτης  χωρίς περιστροφές δήλωσε «Δεν μπορείς να κρατήσεις μια χώρα σε καραντίνα» και πρόσθεσε «αναγκαία προϋπόθεση το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης των όποιων προκλήσεων»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διαπιστώσεις και οι επισημάνσεις του για την συνολική διαχείριση και δρομολόγηση ενεργειών και  δράσεων που αφορούν την επόμενη μέρα  για τον τουρισμό στη Ζάκυνθο , οι οποίες κρίνονται αναγκαίες, με το σκεπτικό, ότι την αρνητική συγκυρία  μπορούμε να την μετατρέψουμε σε θετική εξέλιξη για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος το Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών  επανέλαβε την πρόταση του για την ανάγκη ίδρυσης  και λειτουργία Διεύθυνσης Τουρισμού ενώ δήλωσε, ότι αν πέσουν πολύ χαμηλά οι τιμές στα ξενοδοχεία ελλοχεύει ο κίνδυνος να τα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζημία και συνολικά τον τουρισμό.

Παρακολουθήστε στο IonianRadio.gr την πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Άκη Ποταμίτη , πρ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών Ζακύνθου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent