Αντώνης Νικολουδάκης (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού)

Η καμπάνια ΠΑΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟ, είναι πανελληνίας εμβέλειας και έχει σαν αντικείμενο την προώθηση όλων των επαγγελματικών επιχειρήσεων με προνομιακές τιμές για το καλοκαίρι του 2020 με σκοπό να διεκδικήσουμε ένα μερίδιο στην αγορά.
Η καμπάνια ξεκίνησε με πρωτοβουλία του βουλευτή, μέσω του οποίου συνενώθηκαν κάποιοι φορείς. Γίνεται σε συνεργασία Δήμου και Επιμελητήριου , χρηματοδοτείται από κοινού και εγώ θα συμβάλω στον προϋπολογισμό αυτό, πέρα από δήμο και επιμελητήριο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα και συλλέγονται τα στοιχεία των επιχειρηματιών που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Άμεσα θα ξεκινήσουμε και την αντίστοιχη διαφημιστική εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα,
Ο δήμος συμμετέχει με 5000 ευρώ ,το υπόλοιπο  δηλαδή που ήταν στο προϋπολογισμό, για τον τουρισμό. Το επιμελητήριο θα συμμετέχει με το ποσό των 8-10 χιλιάδων ευρώ, ίσως και περισσότερο ,ενώ  θα συμμετέχω και εγώ,  με ισόποσο ποσό με το δήμο. Είναι καθαρά για διαφημιστικό σκοπό αυτά τα χρήματα και όχι για μηχάνημα μοριακών τεστ. Αυτό θα αγοραστεί μέσω χορηγίας του κ.Μαρτίνου.
Μελετητής του δήμου είναι ο κ.Κούτουλας  που έχει φτιάξει και το μάστερ πλαν και το ποσόν που θέλει είναι στις 2.000 ευρώ.
Η πανελλαδική προβολή ,  στόχος είναι, να γίνει  μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενδεχομένως κάποιες άλλες εναλλακτικές . Στη παρούσα φάση αυτές τις δυνάμεις μπορούμε να κινητοποιήσουμε. Ελπίζουμε να δούμε αποτελέσματα μέσα στον Ιούλιο και να μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την καμπάνια.

- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 

Επίσημα ξεκινά η τουριστική κίνηση την 1/7 , αδύναμη , με ποσοστό λιγότερο από 15%. Λίγες επιχειρήσεις ανοίγουν. Η αγγλική αγορά δεν θα αρχίσει πριν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Ο Ιούλιος είναι χαμένος και οι ελπίδες μας πάνε για Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Υγειονομικά έχω θετική εικόνα. Όσο   καλός έλεγχος και να γίνει όμως, θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα. Το θέμα είναι πόσο στενά θα τα παρακολουθήσουν και πως θα τα διοχετεύσουν,  ώστε να μην δημιουργηθεί νέα πανδημία
Όλοι με αυτοθυσία και στέρηση φέραμε την Ελλάδα υπόδειγμα. Δεν πρέπει ν α χαλαρώσουμε. 
Αν δεν υπάρξει δεύτερο κύμα ενισχύσεων στην οικονομία, τότε η οικονομία θα οδεύσει προς κατάρρευση. Οι υποχρεώσεις έχουν μόνο  ανασταλεί, όχι διαγραφεί .                   
Αυτή τη στιγμή ο χρόνος στη κλεψύδρα τελειώνει. Οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε σύγκρουση με βράχο και πρέπει να υπάρξει ρευστότητα.
Υπάρχουν  προβληματικές επιχειρήσεις, που φορτώνονται με επιπλέον  δάνεια. Θα πρέπει να υπάρξουν επιδοτήσεις. Αυτό περιμένουμε να είναι το δεύτερο κύμα των ενισχύσεων που θα δώσει η κυβέρνηση.
Προσπαθώ να είμαι συγκρατημένος. Ναι το κεφάλι μας ακόμη είναι έξω από το νερό, αλλά θαλασσοπνιγόμαστε. Φέτος θα είναι ο τζίρος των επιχειρήσεων κάτω από το 30% που έκαναν πέρυσι και αυτό είναι ζημία τεράστια.
Πρέπει να υπάρξει ενίσχυση από κυβερνητικά κονδύλια για το χειμώνα που έρχεται για να μπορέσουν ν α ανοίξουν οι επιχειρήσεις το 2021
 Στις επόμενες ημέρες θα συγκαλέσουμε επιτροπή τουρισμού , υπάρχουν σε εξέλιξη ζητήματα όπως το ΝΑΥΑΓΙΟ , αποκομιδή απορριμμάτων, πεζοδρόμηση Αλεξάνδρου Ρώμα , Γαλάζιες Σημαίες.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent