ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Τα θέματα της βελτίωσης και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας βρίσκονται στο επίκεντρο των  προσπαθειών  της κοινότητας Ζακύνθου .
Εστιάζοντας το ενδιαφέρον του  στη λειτουργία του Υπαίθριου Δημοτικού θεάτρου,  καθώς και στην ολοκλήρωση του έργου  και αποκατάσταση του προαύλιου χώρου του κλειστού Δημοτικού Θεάτρου ,  ο πρ. της Κοινότητας Ζακύνθου, κ. Κώστας Πέττας,  δηλώνει  ότι , οι όποιες προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες , μέχρι σήμερα, καλώντας τον Δήμαρχο να εφαρμόσει άμεσα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επισημάνσεις του και οι ενστάσεις του  για την ανάπλαση της περιοχής των Λαϊκών Κατοικιών με χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο ύψους 500.000 Ε .
Πάντως , από την κριτική του κ. Πέττα δεν εξαιρέθηκε ούτε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου .

Συγκεκριμένα, 

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
  • «Μόλις πριν 2 ημέρες, καθαρίσαμε τον περιβάλλοντα χώρο του υπαίθριου θεάτρου, με δικά μας οικονομικά μέσα. Όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί η εθελοντική πρωτοβουλία»
  • «Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου και την ευθύνη να υλοποιηθεί την φέρει ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή. Βεβαίως υπεύθυνος είναι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να παρακολουθεί αυτή την υλοποίηση»
  • «Επειδή δεν υπήρξε έως σήμερα κάποια ενημέρωση, θα πάω στο δήμαρχο να δω πως σκοπεύει να προχωρήσει για να υπάρξει άμεση λειτουργία του υπαίθριου θεάτρου»
  • «Δεν μπορούμε να θέσουμε στο πάγο τα πολιτιστικά σωματεία. Ο πολιτισμός πρέπει να δίνει εναλλακτική πηγή διασκέδασης. Δεν μπορούμε να βάλουμε στον πάγο το υπαίθριο δημοτικό θέατρο. Εμείς στη πρόταση μας, ήταν να τροποποιηθεί η υπάρχουσα κανονιστική του θεάτρου και αν όντως χρειάζονται περισσότερα χρήματα για ενοικίαση να το συζητήσουμε. Δεν θα κάνουμε τους εισαγγελείς για το τι χρωστάνε από τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς οφείλουμε και απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα»
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ . Η  ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
  • «Από τη στιγμή που έκλεισε το οικόπεδο στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει χώρος να πάει ο δήμος να εναποθέσει τα κλαδιά. Η δημοτική αρχή ψάχνει για νέο χώρο. Το φέραμε το θέμα στο τοπικό , ζητήσαμε και από τον κ.Τουρκάκη να μας πει ποια είναι τα οικόπεδα του Δήμου. Δίπλα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής υπάρχει χώρος 4 στερεμάτων και προτείναμε να πάνε εκεί τα ογκώδη»
 
ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ | ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ -  ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ -  ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
  • «Κληθήκαμε ν αποφασίσουμε γι α ανάπλαση στις λαϊκές κατοικίες με χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο. Κάλεσα εκτάκτως το τοπικό και την κ. Σούλη , Μηχανικό του Δήμου Ζακύνθου,  ώστε να μας ενημερώσει και να ψηφίσουμε αναλόγως. Ανταποκρίθηκε και έπειτα από την ενημέρωση που ειχαμε , ψηφίστηκε να προχωρήσει η ανάπλαση . Δεν μπορούμε να πούμε όχι, όμως θέσαμε τους προβληματισμούς μας, γιατί είναι έργο που θα μπορούσε να γίνει από ιδία   χρηματοδότηση του δήμου και όχι σε αυτό το κόστος. Η ανάπλαση θα μπορούσε να γίνει από τον Δήμο Ζακύνθου (ΣΑΤΑ) και με πολύ μικρότερο κόστος της τάξεως το 70 χιλιάδων ευρώ, από τη στιγμή μάλιστα που στο έργο δεν συμπεριλαμβάνονται τα δυο γήπεδα της περιοχής και η παιδική χαρά . Καταθέσαμε και το σχεδιασμό μας για έργα ώστε  να αλλάξει η εικόνα της πόλης . Υπάρχουν ήδη αποφάσεις μέσα  στα συρτάρια του Δήμαρχου. Έχουμε αναδείξει έργα αλλά δεν έχει γίνει τίποτα.
Το ότι δεν έχει ,ακόμη ,τοποθετήσει Αντιδήμαρχο πόλης,  καταδεικνύει ότι δεν έχει σε προτεραιότητα  την πόλη.   Είμαστε χωρίς αντιδήμαρχο εδώ και ένα μήνα.
Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή ένα  master plan με παρεμβάσεις για τη πόλη της Ζακύνθου

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent