ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Επιτυχής η λειτουργία της ΜΕΘ»
  • «Εξασφαλίσαμε 91 άτομα προσωπικό , όπου ήδη πήραμε τα 64»
  • «Ανοίγει η πλατφόρμα … η Ζάκυνθος θα ενισχυθεί με ακόμη 46 άτομα»
  • «Εντός των ημερών, θα έχουμε και το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης, που σε 45΄ θα ξέρουμε αν κάποιος έχει κορωνοιό. Είναι και για άλλα λοιμώδη νοσήματα, όπως φυματίωση…»
  • «Προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, στην αντικατάσταση 14 μηχανημάτων στη μονάδα νεφρού. Επίσης επειδή συνταξιοδοτείται η δ/ντρια της μονάδας τεχνικού νεφρού, ήδη έχουμε προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις»
  • «Υπάρχει ευταξία στο νοσοκομείο, υπάρχει καθαριότητα, οι συγγενείς ασθενών βλέπουν ότι κάτι σημαντικό έχει αλλάξει»
  • «Τα όσα έχουν ακουστεί περί παραιτήσεων γιατρών στην  παθολογική Κλινική  έχουν στόχο την  απαξίωση των προσπαθειών μας  … Εγώ θα περίμενα κάποιος που κάνει κριτική, να πει έχουμε κάνει αυτά , έχουμε πρόβλημα σε αυτά. Όμως το να θέλεις να απαξιώσεις κάτι, είναι άκαιρο. Όταν ανέλαβα , η παθολογική είχε 4 άτομα  , έμειναν 3 . Ενισχύθηκαν με άλλους 2 γιατρούς άρα έχουμε 5. Στήθηκε όλο το σκηνικό στη παραίτηση του ενός παθολόγου που το συζητάει εδώ και 3 χρόνια. Θέλει να γίνει ιδιώτης , δεν μπορεί να του το απαγορέψει κανένας. Όμως πήρε πίσω τη παραίτηση. Έγινε θόρυβος για να απαξιωθεί η προσπάθεια που κάνουμε.»
  • «Εάν βρεθεί συνάδελφος που θέλει να δουλέψει εμείς άμεσα τον προσλαμβάνουμε την επόμενη ημέρα. Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση. Τους δίνουμε κατάλυμα, 300 € επιπλέον και λέμε να τα κάνουμε 500 €.»Διονύσης Ακτύπης Βουλευτής Ζακύνθου


«ΠΑΜΕ ΖΑΚΥΘΟ»

Με την επισήμανση  , « θεώρησα σκόπιμο να μπω μπροστά και να συντονίσω μια προσπάθεια  προβολής της Ζακύνθου  σε συνεργασία  με το επιμελητήριο και την επιτροπή τουρισμού του Δήμου … 
 Στόχος μας  ήταν, να καταστήσουμε σαφές προς όλους,  ότι κύριο στοιχείο, εκτός  του ότι είναι ένα  πανέμορφο νησί , η Ζάκυνθος είναι θωρακισμένη και υγειονομικά. Έτσι θα κερδίσουμε ένα κομμάτι από την πίτα του τουρισμού» ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης σχολιάζει την ήδη, με μεγάλη απήχηση   πρωτοβουλία προβολής του νησιού  ΠΑΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟ και προσθέτει ... «Ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει κάτι άλλο, εκτός του συντονισμού. Έκανα δύο συναντήσεις με τους φορείς, άκουσα τους προβληματισμούς, άκουσα το πώς θα γίνει η καμπάνια και αυτό ήταν όλο. Είμαι ευτυχισμένος ότι αυτή η προσπάθεια , παίρνει σάρκα και οστά».
«Αφήναν κάποια υπονοούμενα, ότι πήγαμε για να πάρουμε 400. 000 ευρώ και δε ξέρω και τι στόχο είχε αυτό το δημοσίευμα. Εγώ συντόνισα 2 συναντήσεις. Δεν είναι δική μου η καμπάνια»,  αναφέρει χαρακτηριστικά απαντώντας σε δημοσιεύματα
Ο Βουλευτής Ζακύνθου,διαψεύδει τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας,  αναφορικά με τις παραιτήσεις γιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ζακύνθου, ενώ παρουσιάζει τα μέχρι στιγμής, θετικά αποτελέσματα, της προσπάθειας που καταβάλει ο ίδιος, με την στηριξη της Κυβέρνησης,  για την ενίσχυση του ΓΝΖ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό. Ο κ. Ακτύπης κάνει ειδική αναφορά  στην διοίκηση της ΠΙΝ και προσωπικά στην κ. Ροδη Κρατσα Τσαγκαροπουλου και στην προσπάθεια προσέλκυση γιατρών με την  παροχή οικονομικών κινήτρων.
Συγκεκριμένα,

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
 
Εκμεταλλευτήκαμε μια κατάσταση, στο έπακρο,   την κατάσταση που βίωσε όχι μόνο η Ζάκυνθος αλλά όλος ο κόσμος
Έτσι μπορέσαμε να επιταχύνουμε τη λειτουργία της  ΜΕΘ, ταυτόχρονα να πάρουμε εξασφάλιση για 91 άτομα προσωπικό , όπου ήδη πήραμε τα 64. Τα υπόλοιπα λόγω κάποιων ελλείψεων που δεν θεωρώ  αξίου λόγου , πιστεύω θα μπορούσε να γίνει μία θεραπεία. Όμως οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν ήθελαν και ήδη κινούμε διαδικασίες, να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για να πάρουμε τα υπόλοιπα άτομα, ώστε η Ζάκυνθος να ενισχυθεί με ακόμη 46 άτομα.
Εντός των ημερών, θα έχουμε και το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης, που σε 45΄ θα ξέρουμε αν κάποιος έχει κορωνοιό. Είναι και άλλα λοιμώδη νοσήματα, όπως φυματίωση. Θα μας χρειαστεί στο νοσοκομείο.
Προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση, στην αντικατάσταση 14 μηχανημάτων στη μονάδα νεφρού. Επίσης, επειδή συνταξιοδοτείται η δ/ντρια της μονάδας τεχνικού νεφρού, ήδη έχουμε προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις
Υπάρχει ευταξία στο νοσοκομείο, υπάρχει καθαριότητα, οι συγγενείς ασθενών βλέπουν ότι κάτι σημαντικό έχει αλλάξει
Εγώ θα περίμενα κάποιος που κάνει κριτική, να πει έχουμε κάνει αυτά , έχουμε πρόβλημα σε αυτά. Όμως το να θέλεις να απαξιώσεις κάτι, είναι άκαιρο. Όταν ανέλαβα , η παθολογική είχε 4 άτομα  , έμειναν 3 . Ενισχύθηκαν με άλλους 2 γιατρούς άρα έχουμε 5. Στήθηκε όλο το σκηνικό στη παραίτηση του ενός παθολόγου που το συζητάει εδώ και 3 χρόνια. Θέλει να γίνει ιδιώτης , δεν μπορεί να του το απαγορέψει κανένας. Όμως πήρε πίσω τη παραίτηση. Έγινε θόρυβος για να απαξιωθεί η προσπάθεια που κάνουμε
Υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε. Όμως δεν μπορούν να απαξιώνουν. Ας πάψουμε πλέον να ρίχνουν δάκρια σε ένα σύστημα το οποίο μας παρέδωσαν.
Ο γιατρός που επέστρεψε, ήταν στην Κόρινθο με απόσπαση. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα φύγει πάλι. Δεν σταματάμε να κοιτάμε το γεγονός γιατί θα λείψει.  Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε οτιδήποτε υπάρχει για το καλό του νοσοκομείου. Έρχεται ο κ.Τσώλας,  λέει ότι κάτι συμβαίνει με το γιατρό, δεν λέει για το προσωπικό που ήρθε, τη μονάδα που λειτουργεί, το ενάμιση εκατομμύριο  επιπλέον για τη μονάδα στο προϋπολογισμό… δεν μπορεί   να μη τα βλέπει αυτά, αλλά να αναδεικνύει μία πιθανή παραίτηση.
Τα καλύτερα μυαλά που πήγαν στο εξωτερικό, πρέπει να επιστρέψουν για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία μας.
Εάν βρεθεί συνάδελφος που θέλει να δουλέψει, εμείς άμεσα τον προσλαμβάνουμε ,την επόμενη ημέρα. Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση. Τους δίνουμε κατάλυμα, 300  € επιπλέον και λέμε να τα κάνουμε 500 €.
Ότι εντοπίζει η αντιπολίτευση το τσεκάρουμε. Δεν αναφερόμαστε στο τι έγινε, δεν αναφέρομαι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν  είμαι εδώ για τίποτα άλλο , από να λύσουμε προβλήματα
Αν πέσουμε σε παρελθοντολογία για το  τι έγινε χθες,  θα χάσουμε το χρόνο.
Εμείς πρέπει να λύσουμε προβλήματα και να κριθούμε γι αυτά.
Δεν κοιτάμε τι έγινε … ότι δεν έγινε κοιτάμε, για  να το λύσουμε εμείς.
Θεωρώ ότι κερδίσαμε το πρώτο κομμάτι,  που έχει να κάνει με την υγειονομική κρίση, παράδειγμα σε όλο το κόσμο
 Τώρα,  πρόκληση είναι να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό κομμάτι και το πώς θα περιορίσουμε την ύφεση και θα επανακινήσουμε την οικονομία.

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Υπάρχουν θέματα στη ρευστότητα, υπάρχουν προβλήματα γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν οι τράπεζες ότι πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα και δεν μπορούν να συζητάνε ότι συζητούσαν. Είναι ένα στοίχημα που θα το καταφέρουμε στο επόμενο διάστημα. Αυτή η κρίση είναι δυναμική και κάθε εβδομάδα πρέπει να επανελέγχουμε τι μέτρα πρέπει να πάρουμε. Υπάρχει μαξιλάρι που θα χρησιμοποιηθεί, υπάρχει και η Ε.Ε που θα στηρίζει με επιχορηγήσεις , και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι κατά η Ευρώπη στην κρίση αυτή που υπάρχει.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent