ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 • «Ο προϋπολογισμός όσο αφορά την ΠΕΖ … έχουμε φτάσει στο 100% συμβασιοποίησης όλων των έργων … ήδη στείλαμε τεχνικά δελτία και ζητάμε χρηματοδοτήσεις»
 • «Στη περιφέρεια ξεκινάνε δωρεάν οι πιστοποιήσεις για τα πρωτόκολλα για επιχειρηματίες και εργαζόμενους»
 • « Συνεχίζει η ΠΕΖ την κοινωνική πολιτική της  με αμείωτο ρυθμό»
 • «Παλιό νοσοκομείο ο διαγωνισμός τρέχει…. Υπάρχει φύλαξη αυτή τη στιγμή με κόστος 1100 ευρώ ετησίως. Αν συνέβαινε εδώ και χρόνια το να μπει φύλαξη, δεν θα είχε λεηλατηθεί ο χώρος. Τώρα για να λειτουργήσει ως κέντρο διοίκησης του νησιού χρειάζονται εκατομμύρια»
 • «Δρόμος Ξύγκια-Αλυκές… μπορείς να κυκλοφορήσεις άνετα και με ασφάλεια. Σκύψαμε στο πρόβλημα και τον έχουμε διαμορφώσει ώστε να υπάρξει πρόσβαση»
 • «Παράκαμψη Αγίου Δημήτριου, υπάρχουν τα χρήματα για τη μελέτη»
 • «Δρόμος Τηγάνια - Καταστάρι … προχωράμε στη μελέτη»
 • «Κόμβος Αγίου Χαραλάμπη με Λούμπα. Έχουν εγκριθεί τα χρήματα για τις μελέτες. Άρα θα εξελιχθεί»
 • «Προχωράμε την Ο.Χ.Ε Ζακύνθου»
 • «Τα σαπιοκάραβα στο λιμάνι, είμαστε σε συνεννόηση με τον κ.Πλέσσα και προχωρεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα τα βγάλει μέσα από την μαρίνα»
 • «Για το αλιευτικό καταφύγιο, παρέδωσα στο κ. Μπονίκο τις παλιές μελέτες , για να μπορέσει να σχεδιάσει ένα νέο καταφύγιο εκεί, που επιθυμούν οι κάτοικοι όσο και ο πρόεδρος του Βασιλικού»
 • «Το λιμάνι Αγίου Νικολάου , έχουμε πάρει τις κρίσεις που χρειάζονται … Περιμένουμε να καθαρογραφεί για να προχωρήσουμε στο διαγωνισμό για την εγκατάσταση»
 • «Σε λίγο βγάζουμε και το διαγωνισμό για τον εργολάβο που θα αναλάβει το λιμάνι στις Στροφάδες»
 • «Θα φτιαχτεί ο τραπεζοειδής και το λιμάνι στη Ζάκυνθο»
 • «Ο διαγωνισμός για δακοκτονία είναι στη διαδικασία. Έχουμε αργήσει … όμως εμείς από τέλη του 2019 στείλαμε όλα τα έγγραφα στο δήμο να δούμε ποιες κοινότητες θα συμμετέχουν. Η τελική απάντηση μας ήρθε τέλος Απριλίου. Δεν φταίει η περιφέρεια για τη καθυστέρηση, έχουμε κάνει το χρέος μας»

Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου
 
 ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ  (ΩΔΕΙΟ) -ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

«Από τη πρώτη ημέρα ήταν θέμα προτεραιότητας το κτίριο Μυλωνά  και είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε τις πόρτες.»

ΑΥΤΟΨΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 

«Η στρατηγική είναι συγκεκριμένη και η ίδια σε όλα τα αεροδρόμια. Ήρθε να ελέγξει την ετοιμότητα που είναι το αεροδρόμιο
Μας μίλησε για την οργάνωση  που υπάρχει, την έξτρα δομή με στρατιωτικούς και πυροσβέστες ώστε να ελέγχουν για τον κορωνοιό.
Μας εξήγησε και σε εμάς καις τους υπηρεσιακούς παράγοντες πως θα παίρνονται τα δείγματα , το έντυπο που θα συμπληρώνουν πριν έρθουν, πως θα γίνεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος, πως θα στέλνονται για εξέταση και τι θα γίνεται αν βρεθεί κάποιος με τον ιό.
Συνειδητοποιούμε ότι είμαστε σε ένα οργανωμένο κράτος και γι αυτό είχαμε τα μικρότερα ποσοστά. Αν ανταποκριθούμε και στην διαχείριση τώρα , πλέον θα είμαστε κράτος ασφαλές.
Χθες ήταν 17 μέσα στη θάλασσα που πέρυσι ήταν εκατοντάδες. Δεν ξέρουμε πως θα το διαχειριστούμε και ελπίζουμε οι κραδασμοί να διαχειριστούν. Σίγουρα θα έχουμε επιπτώσεις
Είναι ένα πρωτόγονο πρόβλημα παγκοσμίως και πραγματικά τα νερά είναι αχαρτογράφητα. Τουλάχιστον να είναι όσο γίνεται μειωμένο. Ότι και να κάνουμε οι απώλειες των θέσεων εργασίας θα είναι χιλιάδες,
Όσο και να βγάζουν τα ΑΤΜ ευρώ  και να χαρίζουν στο κόσμο, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οι κοινωνίες. Έχουμε χάσει  μία μεγάλη περίοδο.
Η κρίση δεν είναι πλέον έξω από τη πόρτα μας, έχει δώσει κλωτσιά και έχει πετάξει τη πόρτα. Το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο»

«ΣΤΟ 100% Η ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ» 

«Στη περιφέρεια ξεκινάνε δωρεάν οι πιστοποιήσεις για τα πρωτόκολλα για επιχειρηματίες και εργαζόμενους
Το κοινωνικό πρόσωπο  από τη ΠΕΖ, που δίνουμε  τρόφιμα, προχωράει με αμείωτο ρυθμό
Ο προϋπολογισμός όσο αφορά την ΠΕΖ έχουμε φτάσει στο 100% συμβασιοποίησης των έργων όλων και ήδη στείλαμε τεχνικά δελτία και ζητάμε χρηματοδοτήσεις.
Η στέρηση του νησιού ήταν πραγματικά έντονη τα προηγούμενα χρόνια. Η Ζάκυνθος πέρυσι πήρε 2.4 εκατομμύρια  και η Κέρκυρα 18 εκατομμύρια.
Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα, έχουμε ενημερώσει την περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες για την αδικία στη Ζάκυνθο τα περασμένα χρόνια και ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να έχουμε και άλλα χρήματα στο νησί και να κάνουμε και άλλα έργα. Θέλουμε να διορθώσουμε τη καθημερινότητα και να μην έχουμε νεκρούς στους δρόμους.
Αυτό είναι απάντηση στη κοινωνία της Ζακύνθου για τη δουλειά που πραγματικά γίνεται. Ότι διεκδικούσαμε πριν τις εκλογές,  όλα έχουν συμβασιοποιηθεί.
Και για να λύσουμε την απορία στους συνδυασμούς του περιφερειακού συμβουλίου,  για να μην κάνουν επερωτήσεις
Παλιό νοσοκομείο ο διαγωνισμός τρέχει…. Υπάρχει φύλαξη αυτή τη στιγμή με κόστος 1100 ευρώ ετησίως. Αν συνέβαινε εδώ και χρόνια το να μπει φύλαξη, δεν θα είχε λεηλατηθεί ο χώρος. Τώρα για να λειτουργήσει ως κέντρο διοίκησης του νησιού χρειάζονται εκατομμύρια.
Δρόμος Ξύγκια-Αλυκές… μπορείς να κυκλοφορήσεις άνετα και με ασφάλεια. Σκύψαμε στο πρόβλημα και τον έχουμε διαμορφώσει ώστε να υπάρξει πρόσβαση
Παράκαμψη Αγίου Δημήτριου, υπάρχουν τα χρήματα για τη μελέτη
Δρόμος τηγάνια Καταστάρι … προχωράμε στη μελέτη.
Κόμβος Αγίου Χαραλάμπη με Λούμπα. Έχουν εγκριθεί τα χρήματα για τις μελέτες. Άρα θα εξελιχθεί
Προχωράμε την Ο.Χ.Ε  Ζακύνθου
Τα σαπιοκάραβα στο λιμάνι, είμαστε σε συνεννόηση με τον κ.Πλέσσα και προχωρεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα τα βγάλει μέσα από την μαρίνα
Φέτος ότι διεκδικούσαμε τα προηγούμενα χρόνια τα κάνουμε πράξη. Ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα με εγκρίσεις για κάποιες δράσεις
Το λιμάνι Αγίου Νικολάου , έχουμε πάρει τις κρίσεις που χρειάζονται
Περιμένουμε να καθαρογραφεί για να προχωρήσουμε στο διαγωνισμό για την εγκατάσταση .
Σε λίγο βγάζουμε και το διαγωνισμό για τον εργολάβο  που θα αναλάβει το λιμάνι στις Στροφάδες
Θα φτιαχτεί ο τραπεζοειδής και το λιμάνι στη Ζάκυνθο
Ότι υπήρχε πλάνο,  εμείς το έχουμε ενισχύσει. Έχουμε ένα δημόσιο σύστημα που δεν είναι αυτό που θα επιθυμούσαμε αλλά με τις πιέσεις  μας , τη θέληση και την εμπειρία της περιφερειάρχη δίνουμε λύσεις σε προβλήματα του νησιού.
Για το αλιευτικό καταφύγιο, παρέδωσα στο κ. Μπονικο τις παλιές μελέτες , για να μπορέσει να σχεδιάσει ένα νέο καταφύγιο εκεί, που επιθυμούν οι κάτοικοι όσο και ο πρόεδρος του Βασιλικού
Ελπίζουμε να μπει μία μελέτη στη περιφέρεια  και εμείς θα την προχωρήσουμε
Αυτό που λείπει είναι μελέτες από την περιφέρεια
Μόλις θα έχουμε τη μελέτη ή προμελέτη θα το κάνουμε αμέσως. Άλλωστε έρχεται και ο κ.Κουρή, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης, ξέρει  την εντολή για το αλιευτικό καταφύγιο και ελπίζουμε σε κάποιο αποτέλεσμα. Άλλωστε η κοινότητα του Βασιλικού είναι πραγματικά ενεργή στη Ζάκυνθο, διεκδικούν απαιτούν πράγματα.
Ο διαγωνισμός για δακοκτονία είναι στη διαδικασία. Έχουμε αργήσει … όμως εμείς από τέλη του 2019 στείλαμε όλα τα έγγραφα στο δήμο να δούμε ποιες κοινότητες θα συμμετέχουν. Η τελική απάντηση μας ήρθε τέλος Απριλίου. Δεν φταίει η περιφέρεια για τη καθυστέρηση,  έχουμε κάνει το χρέος μας.
Δεν άλλαξα στρατόπεδο… είμαι εδώ , είμαι στη Ζάκυνθο, είμαι μέσα στη κοινωνία και βλέπω τα προβλήματα.»


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent