ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Ο Σπύρος Σπύρου (Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων -τ.Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr.
 
Βιώνει η παγκόσμια κοινότητα μία δυσάρεστη και δύσκολη περίοδο, με προβληματισμό για τη ζωή του ο καθένας και κινείται σε επίπεδο προσωπικής ευθύνης, ενώ μπροστά μπαίνουν δεύτερες σκέψεις.
  • Μετά από ερώτηση του Δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του κ.Θεόδωρου Γαλιατσάτου στο IonianRadio - « ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ/ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝ»
Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο, το να κάνουμε την τρίχα, τριχιά, είναι λάθος. Οι περιφερειάρχες είναι οι μικροί πρωθυπουργοί, οι πολίτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ερωτήσεις και η περιφερειακή αρχή είναι υποχρεωμένη να απαντήσει
Στην Κέρκυρα, είχαμε κάποια κρούσματα, είχαμε μία απώλεια, γίνεται ιχνηλάτηση για την απώλεια αυτή και κάποιοι έχουν μπει σε καραντίνα. Δεν χρειάζεται ο καθένας να λέει ότι νομίζει. Πρέπει να ενημερώνεται και να προσέχει παραπάνω ο καθένας μας.
Το θέμα δεν είναι τόσο από και δεν έχει τελειωμό.
Έχω τη δυνατότητα να έχω βαθύτερη γνώση, λόγω του επαγγέλματος μου. Έχουμε καλά νοσοκομεία και μπορούν να ενισχυθούν και με ειδικότητες .
Είμαστε τυχεροί ως χώρα, για τα μέτρα που πάρθηκαν αλλά και τη τήρηση που με ωριμότητα έδειξαν οι έλληνες.  Όμως φάνηκε και επιβεβαιώθηκε η γύμνια του συστήματος , η υποστελέχωση και οι ελλείψεις .
Είπαμε στη περιφέρεια να υπάρξει μία ομάδα κρούσης, που να βγαίνει να ενημερώνει , από τα στοιχεία που  θα συγκεντρώνει, για το που βρίσκεται  η περιφέρεια μας.
Τον πρώτο λόγο τον έχει η κα Κράτσα, σε συνεννόηση με τους δημάρχους σε κάθε περιφερειακή ενότητα.
Στο περιφερειακό συμβούλιο,  βάζει η αντιπολίτευση ως πρόταση, επειδή δινόταν ένα ποσόν 250 με 300 ευρώ στους επικουρικούς ιατρούς, να υπάρξει χρηματοδότηση από το κέντρο.  Είναι σε καλή κατεύθυνση η κουβέντα, δεν είναι λάθος.
Το τοπίο είναι ανοιχτό, δεν εφησυχάζουμε ότι θα έρθει ο κόσμος. Κάνουμε μικρά βήματα και να μην υπερβάλουμε
Θέλουμε να έχουμε γνώση, που πάμε.
Είμαστε και γιατροί στο περιφερειακό συμβούλιο , ας μας χρησιμοποιήσει…
Για την Κέρκυρα, ήταν σεβαστό και αξιόλογο το πρόσωπο που έφυγε, ο αείμνηστος Στασινός
Ήταν σοκ για τη κοινωνία η απώλεια του, και πώς χάθηκε. Αυτό επιβεβαιώνει, γιατί δεν ήταν άνθρωπος που έκανε βολτούλες, ότι ο κίνδυνος κυκλοφορεί.
Πάντα η ελπίδα πρέπει να υπάρχει όπως και η ψυχραιμία. Όσο δεν βρίσκει έδαφος ο ιός να πολλαπλασιαστεί και όσο δεν φορτώνεται το συστημα υγείας, αντέχουμε.
Η απομόνωση είναι αναγκαία και οι μετακινήσεις στο μέτρο που το συνειδητοποιεί κανείς πρέπει να γίνονται με όλες τις προφυλάξεις.
Φοβάμαι πως το καλοκαίρι , σχετικα με τον τουρισμο , δεν θα έχουμε τη δυνατότητα επιστροφής στην κανονικότητα ...
Ενώ η Ελλάδα δεν θα έχει κινδύνους από τον ιό, κι ενώ είναι ασφαλής σαν προορισμός , οι πελάτες από τις γειτονικές χώρες, πόσο καλά θα είναι? Βέβαια,  αυτός ο μήνας είναι κρίσιμος παντού… 
Στο Saint Thomas Hospital,  που υπηρετεί και ο γιος μου, θέλει ο καθένας να κινείται σε επίπεδο ατομικής ευθύνης. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, έχουν αποτέλεσμα. Δεν είμαστε από τύχη, οι καλύτεροι. Επιτέλους είμαστε μία φορά ψηλά.
Οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από τα μέτρα που έχουν παρθεί. Στο οικονομικό σκέλος τα μέτρα , είναι βοήθεια και ανακούφιση και  πάντα πιστεύοντας ότι θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση και η εσωτερική μας αγορά θα λειτουργήσει καλύτερα. Πρέπει να στηριχτεί η εσωτερική αγορά, ο πρωτογενής τομέας πρέπει να εξασφαλίσει απαραίτητα προϊόντα.
Είναι περίοδος που θα αλλάξουν πάρα πολλά. Θα αλλάξει η νοοτροπία, θα αλλάξει η φρενίτιδα ανάπτυξης.
Θα μπορούσαν πολλά να εκτιμηθούν και να προβλεφτούν εγκαίρως.
Δεν μπαίνουμε σε κατευθύνσεις, συνομοσιολογίες,  και ίσως  η ανθρώπινη αλαζονεία και η υπερβολή να μας βάλει σε σκέψεις ώστε να γίνουμε όλοι καλύτεροι.
Επιδημίες θα εμφανίζονται και στο μέλλον. Οι έλληνες αντέδρασαν καλύτερα από άλλες χώρες που μάλιστα έχουν  καλύτερα συστήματα