ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
Μιλώντας ευθέως και χωρίς περιστροφές, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο», Διονύσης Μουζάκης - Μποζώνος, δίνει τις δικές του προτάσεις,  καταθέτει τις προσωπικές του εκτιμήσεις για τα τοπικά προβλήματα , εστιάζοντας το ενδιαφέρον του κυρίως, στην διαχείριση των απορριμμάτων και στην επόμενη ημέρα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, η τήρηση της νομιμότητας και η πολιτική βούληση για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης, με ότι αυτό συνεπάγεται,  συνιστούν πρωτίστως ευθύνη του συνδυασμού και δέσμευση απέναντι στους πολίτες».
Στις προτεραιότητες του κ.Μουζάκη, εντάσσονται   το νοικοκύρεμα του δήμου και η αναδόμηση του, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας με κινήσεις απλές, με χαμηλό κόστος, που θα ανατρέψουν την υπάρχουσα αρνητική εικόνα και οι αθλητικές υποδομές, με σταθερό στόχο τη κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου, προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο πατέρας του και πρώην δημοτικός σύμβουλος κ.Γιάννης Μουζάκης

 

Διονύσης Μουζάκης-Μποζώνος (υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος - Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο)


"Σίγουρα μιλάμε για ένα μεγάλο πρόβλημα, μιλάμε για μία περιοχή που είχε κορεστεί, μία επιβαρυμένη περιοχή. Πρέπει να γίνει τάχιστη αποκατάσταση της περιοχής στο Σκοπό.
Το βάρος από όταν έκλεισε ο Σκοπός, έπεσε στη κατασκευή της πρώτης μονάδας, αναλωθήκαμε πολλά χρονιά για το σε ποια περιοχή θα γίνει το εργοστάσιο, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και φτάσαμε στο αδιέξοδο τα σκουπίδια να είναι στο δρόμο και να μην έχουμε που να τα πάμε. Έτσι έπεσε το βάρος στο ΛΙΒΑ και γι αυτό ξεφύγαμε από το Σκοπό.
Σίγουρα ξέρουμε ότι έχει κορεστεί και είναι επικίνδυνα εκεί επάνω τα πράγματα. Μέχρι τώρα στα Δ.Σ δεν υπάρχει καμία αναφορά. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση του χώρου αλλά ούτε καν έχει έρθει σε συζήτηση στο συμβούλιο.
Για να πάμε στο ΛΙΒΑ ήταν προϋπόθεση η αποκατάσταση του χώρου. Είχε βγει μελέτη που θα έπρεπε μαζί με την προσωρινή λύση να δουλεύει και η αποκατάσταση του χώρου. Δεν το έχουν δυστυχώς ακουμπήσει ακόμη. Πρέπει ταυτόχρονα και άμεσα να ξεκινήσει η αποκατάσταση. Είναι σημαντικό όχι μόνο για το τουρισμό αλλά και για την υγεία. Είναι στόχος και δέσμευση μας
Ενημερωνόμαστε για τις επιπτώσεις που υπάρχουν και σίγουρα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.
Στην Αγγλία όταν παίρνουν ένα προπονητή το λιγότερο που θα κάτσει σε μια ομάδα είναι 5 χρόνια και ας μην έχει πάρει πρωτάθλημα… Εμείς αναλάβαμε το 2011 τότε που όλοι οι δήμοι έγιναν ένας και έπρεπε να δουλέψουμε με την τακτική βάζοντας τις υπηρεσίες να δουλέψουν για όλο το νησί, να μαζέψουμε όλο το νησί…. Κάναμε έργα όπως το έργο της πλατείας που εντάξαμε. Υπήρχε πρόταση για το ΛΙΒΑ ,για τα απορρίμματα, είχε ωριμάσει σαν γνώμη. Εάν τότε μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το έργο γιατί θέλαμε ολοκληρωμένη και όχι προσωρινή διαχείριση δεν θα υπήρχε πρόβλημα σήμερα. Από το 2014 έως το 2017 γύριζαν σε όλη τη Ζάκυνθο για να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε καθυστερήσει υπερβολικά τα σκουπίδια να βρίσκονται στους δρόμους και να μην έχει γίνε τίποτα.
Σίγουρα στη πορεία αποφασίστηκε έστω και καθυστερημένα να μείνει στο ΛΙΒΑ η προσωρινή διαχείριση όπου έγιναν λάθη με την παραλαβή των μηχανημάτων… έγιναν σφάλματα διοικητικά γιατί βρέθηκε μία μελέτη η οποία δεν ήταν η ενδεδειγμένη, κι έγινε διαδικασία ώστε μία επιτροπή να παραλάβει με μειωμένη τιμή τα μηχανήματα
Εγώ επειδή είναι γραμμένα και στα πρακτικά, όταν κάναμε δημοτικό συμβούλιο το 2018, περίοδος καρναβαλιών , είπα ότι πρέπει να προσέχουμε γιατί τα λεφτά είναι πολλά. Είχα κάνει πολλές επισημάνσεις τότε στη σύμβαση όμως ποτέ δεν απαντήθηκαν αυτές οι επισημάνσεις.
Μία επισήμανση ήταν η επιτροπή παρακολούθησης ότι θα έπρεπε να είχε κάποια μέλη που θα συνεδρίαζαν με αντικαταστάτες από το ν ίδιο συνδυασμό και δεν θα μπορούσαν να πάρουν απόφαση αν δεν ήταν όλα. Υπήρχαν πολλά ζητήματα όπως ένα βασικό ήταν το ποια ταμειακή διοικητική υπηρεσία θα έκανε τις πληρωμές στην εν λόγω διαχείριση. Άλλη μία επισήμανση είναι αν υπήρχε η επάρκεια η τεχνική στον εκάστοτε φορέα να μπορεί να διαχειριστεί αυτό το έργο
Δεν μου απαντήθηκαν οι επισημάνσεις ποτέ και το θέμα πέρασε με πλειοψηφία.
Σίγουρα πρέπει να υπάρχει αναδόμηση και αλλαγή φιλοσοφίας και σίγουρα μέσω των προσώπων. Άμα υπάρχει πολιτική βούληση που πιστεύω και θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι υπάρχει, μπορεί να υπάρχει αυτή η αναδόμηση.
Το πρώτο που κάνεις είναι να βάλεις τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις και αμέσως το επόμενο είναι να επαναφέρεις την κανονικότητα στο νησί, να φύγουν τα σκουπίδια από τους δρόμους, να έχεις φως και είναι κανονικοί οι δρόμοι.
Είναι τιμή μου που είμαι γιος του  Γιάννη του Μουζάκη και δεν μπορεί να περιγραφεί τι λαμβάνω καθημερινά από τον κόσμο γεγονός που με τιμά ιδιαίτερα. Όντως ξέρω ότι όνειρο του ήταν ένα κολυμβητήριο στη Ζάκυνθο
Είχε ξεκινήσει ενέργειες, βρήκε οικόπεδο, έγιναν μελέτες, ο στόχος του όμως δεν υποστηρίχτηκε και το έργο έμεινε εκεί
Ένας στόχος και για μένα ήταν το να φτιάξω αυτό το κολυμβητήριο. Αλλά δυστυχώς το πρόγραμμα σταμάτησε και πάλι έμεινε εκεί
Αυτή τη περίοδο στόχος μου είναι να φτιαχτεί αυτό το κολυμβητήριο και πιστεύω ότι θα τον έχω υλοποιήσει στη δημαρχιακή θητεία. Δεν παύει όμως να συμβαίνει να είναι παραμελημένες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί. Δυστυχώς αυτή τη 5ετία όχι μόνο δεν έγινε τίποτα αλλά εγκαταλείφτηκαν και τα γήπεδα που είχαμε φτιάξει. Θέλουμε να εξωραΐσουμε γήπεδα, να τρέξουμε τις μελέτες για το κλειστό γυμναστήριο στο Φιολίτι, και πρωταρχικός στόχος είναι να συντηρούμε τα υπάρχοντα γήπεδα ώστε να αυξάνονται. Επίσης θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το χώρο στο εθνικό στάδιο να φτιάξουμε ένα βοηθητικό γήπεδο.
Ότι έχει σχέση με  το στοιχείο που έχουμε στο νησί που είναι ο τουρισμός, αν επηρεάζεται από τους υδρογονάνθρακες είμαι κατά . Είναι κάτι που ίσως ζημιώνει το νησί. Είναι και άποψη του συνδυασμού, αλλά και η δική  μου άποψη δεν είναι υπέρ των εξορύξεων σύμφωνα και με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Το στοιχείο που έχουμε στο νησί και που είναι ο τουρισμός δεν πρέπει να χτυπηθεί.
Προσωπικά θεωρώ ότι έπρεπε να υπάρξει ανάπτυξη στα ορεινά, σίγουρα θα άλλαζε το τοπίο εκεί.
Τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι αισιόδοξα. Έχουμε νέα παιδιά με άποψη, ο Γιώργος είναι ένας διαλλακτικός άνθρωπος, θεωρώ ότι θα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες που έχει και αισιοδοξούμε ότι θα μας τιμήσει ο ζακυνθινός λαός να διοικήσουμε το δήμο την επόμενη πενταετία."