ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Τα τελευταία 6 χρόνια πράγματι βίωσα και νίκησα 3 διαφορετικούς καρκίνους, αυτόνομους ξεχωριστούς. Έκανα 4 χειρουργεία και νιώθω ευλογημένος που τώρα είμαι κοντά σας. Όταν κάποιος το πρωτομαθαίνει βλέπει τη ζωή του να γίνεται κομμάτια και θέλει πολύ ψυχική δύναμη»
  • «Όταν ο Διονύσης Γάσπαρος, μου έκανε τη πρόταση να κατέβω στο πολιτικό στίβο δεν ήθελα, αλλά σκέφτηκα ότι θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που δεν μπορούν να το αντέξουν»
  • «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις όποιος και να είναι Δήμαρχος να δημιουργηθεί ένας σύλλογος καρκινοπαθών που θα μπορεί να παρεμβαίνει...Να κάνουμε μία δομή μέσα στο Δήμο που θα υποστηρίζει αυτούς τους ανθρώπους…»

Παναγιώτης Σούλης (Τότης) (Eνωτική Ζακυνθινή Κίνηση)Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι ευτυχισμένος που είμαι μαζί σας μετά από 13 χρόνια. Επέστρεψα στα κοινά γιατί πιστεύω ότι οι ζακυνθινοί είμαστε ευαίσθητοι, αλλά πολλές φορές δεν εμβαθύνουμε στο πρόβλημα
Βλέπω συχνά κουμπαράδες σε καφετέριες για νέα παιδιά που πρέπει να κάνουν επεμβάσεις. Άρα μπορούμε και πρέπει να εστιάσουμε στις κοινωνικές δομές
Τη δεκαετία 1960-1970 στο οικοτροφείο μερικές εκατοντάδες παιδιά βρήκαν το δρόμο τους στη ζωή. Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ γιατί τότε η συγκοινωνία για τα ορεινά γινόταν 2 φορές την εβδομάδα . Μπορώ να λέω με σιγουριά πλέον πως ότι έκανα στη ζωή μου ξεκίνησε από εκεί.
Έχουμε κοινά βιώματα με το Διονύση Γάσπαρο από τότε που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Τα τελευταία 6 χρόνια πράγματι βίωσα και νίκησα 3 διαφορετικούς καρκίνους, αυτόνομους ξεχωριστούς. Έκανα 4 χειρουργεία και νιώθω ευλογημένος που τώρα είμαι κοντά σας. Όταν κάποιος το πρωτομαθαίνει βλέπει τη ζωή του να γίνεται κομμάτια και θέλει πολύ ψυχική δύναμη. Συζήτησα με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου εάν θα έπρεπε να το δημοσιοποιήσω. Με το πρώτο καρκίνο όταν το έλεγα οι άνθρωποι έκαναν το σταυρό τους. Ήθελα να το ευαισθητοποιήσω, γιατί αυτό αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου και ίσως να χρειάζεται και ψυχολογική υποστήριξη κάτι που εγώ είχα από την οικογένεια μου και δεν χρειάστηκε
Όταν το έμαθα έπεσε το σπίτι και με πλάκωσε. Σκέφτηκα κάτι που μου έδωσε δύναμη. Σκέφτηκα δεν θα παραπονεθώ γιατί αν τύχαινε σε άλλο μέλος της οικογένειας μου θα ήμουν δυστυχισμένος. Πήγα στην Αθήνα και έκανα τον αγώνα μου. Έχω πλέον καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτό το ταξίδι της ζωής.
Όταν ο Διονύσης Γάσπαρος, μου έκανε τη πρόταση να κατέβω στο πολιτικό στίβο δεν ήθελα, αλλά σκέφτηκα ότι θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που δεν μπορούν να το αντέξουν. Είπα στο Διονύση «ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΥΠΟ ΕΝΑ ΟΡΟ» και αυτός ο όρος ήταν, να κάνουμε μία δομή μέσα στο δήμο που θα υποστηρίζει αυτούς τους ανθρώπους. Το αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και το διεύρυνε λέγοντας μου ότι θα υπάρχει δομή που θα στηρίζει τους ανέργους με ιατρούς.
Είναι στοίχημα ζωής για μένα γιατί έχω πολλούς γνωστούς ομοιοπαθείς. Άλλοι δεν το αντέχουν και δε σηκώνουν ούτε το τηλέφωνο, κάποιοι άλλοι χρειάζονται φάρμακα πολύ ακριβά που όμως ζουν με την αγωνία αν θα προλάβουν να έρθουν από την Αθήνα στο τέλος του μήνα αυτά τα φάρμακα.
Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις όποιος και να είναι δήμαρχος να δημιουργηθεί ένας σύλλογος καρκινοπαθών που θα μπορεί να παρεμβαίνει.
Είναι κάτι που εύχομαι σε κανέναν να μη το ζήσει και να μη το βιώσει.
Ενώ είμαστε ευαισθητοποιημένοι , δεν εμβαθύνουμε αλλά προσπερνάμε το πρόβλημα. Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ το σκέφτηκα αφού μπήκα στο πρόβλημα.
Είναι ο βασικός μας στόχος και έχουμε συζητήσει και με το κ.Γάσπαρο να γίνει στους χώρους του οικοτροφείου
Τώρα θα μου πείτε , μα θα έπρεπε να πολιτευτείς για να το κάνεις αυτό; Είναι όμως η ευκαιρία μας , είναι το βήμα μας … Είμαστε 5 φίλοι που πάσχουμε από το ίδιο πρόβλημα και μπορούμε να μιλήσουμε …
Είχα τη τύχη εγώ να μπορώ να αποπληρώσω τις θεραπείες. Υπάρχουν όμως συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα ούτε για τα βασικά….
Μετά το πέρας των εκλογών θα επικοινωνήσω και με την εκκλησία για να στηριχθεί το εγχείρημα
Για εκείνο που είμαι χαρούμενος είναι ότι ο σπόρος αυτής της ιδέας έχει πέσει στη γη και πιστεύω ότι θα καλλιεργηθεί και θα ευδοκιμήσει.
 
Απουσιάζω 14 χρόνια από τα κοινά ή μάλλον επέλεξα τη σιωπή αλλά παρακολουθούσα τα πάντα και ενώ το στοίχημα μου είναι ο στόχος που είπα πριν, δεν παύω να έχω σκέψεις για πολλά πράγματα
Δεν έχουν αλλάξει πολλά. Δεν έχουν δρομολογηθεί, για να αλλάξουν. Ίσως γιατί η κάθε εξουσία δεν ήθελε να σκάσουν τα προβλήματα κατά τη δική της θητεία και τα σκέπαζαν κάτω από το χαλί.
Το 2000 ξέραμε ότι ο ΧΥΤΑ στο ΣΚΟΠΟ έχει ζωή 4 χρόνια…. Αυτό που λείπει από τη Ζάκυνθο είναι ο προγραμματισμός πριν διογκωθεί το πρόβλημα, είτε αυτό είναι οδοποιίας, είτε καθαριότητος, είτε τουρισμού.
Ο καθένας που αναλαμβάνει μια θέση τον ενδιαφέρει μόνο η διαχείριση μέχρι να τελειώσει η θητεία του και δεν έχει όραμα
Το 1994-1998 ήμουν μέλος του περιφερειακού συμβουλίου. Από την ΤΕΔΚ αμέσως σκεφτήκαμε όλοι τι μπορούμε να κερδίσουμε για τη Ζάκυνθο να φτιάξουμε ένα νοσοκομείο
Στηριχτήκαμε στον Λέκκα που είπε ότι το παλιό νοσοκομείο ήταν πάνω στο ρήγμα. Έτσι σήμερα έχουμε το νέο νοσοκομείο που σήμερα έμεινε στους ζακυνθινούς και είναι ένα στολίδι
Τότε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δεν το ήθελε το νέο νοσοκομείο…
Πιστεύω ότι η σύνθεση η καινούργια του δημοτικού συμβουλίου, το να μην υπάρχει πλειοψηφία των 17 με βρίσκει σύμφωνο. Έτσι θα μπορεί να υπάρξει πολυφωνία και προς Θεού να μην υπάρξει συναλλαγή
Πάντα πίστευα ότι οι θεσμοί υπηρετούνται από ανθρώπους. Οι άνθρωποι τους πάνε μπροστά ή τους φέρνουν πίσω. Πιστεύω λοιπόν ότι επειδή υπάρχει πολυφωνία συνδυασμών, εύχομαι και ελπίζω να μπορέσουμε να συνθέσουμε για να πάμε τη Ζάκυνθο ψηλά
Εμείς δεν πρέπει σαν πολίτες να περιμένουμε τι θα κάνει η Ζάκυνθος για εμάς αλλά τι θα κάνουμε εμείς για τη Ζάκυνθο
Το πρόβλημα των απορριμμάτων πρέπει ν α λυθεί. Εγώ βλέπω ότι γύρω από κάθε κάδο υπάρχει μία χωματερή και δυσοσμία
Θα πρέπει να υπάρχουν ευέλικτα μικρά οχήματα που θα γυρίζουν όλη την ημέρα για να μαζεύουν σκουπίδια. Θα υπάρχουν καθαριστές να καθαρίζουν τη πόλη. Ξεκινάμε από εκεί και μετά θα φτάσουμε και στην εναπόθεση.
Όλοι οι συνδυασμοί θα πρέπει να καθίσουμε και να σκεφτούμε. Θα πρέπει να συζητήσουμε…
Ήταν τιμή που υπηρέτησα ως Πρόεδρος στη ΤΕΔΚ, έχει προσφέρει στη Ζάκυνθο και μάλιστα χωρίς να έχει οικονομικούς πόρους. Δεν θα ξεχάσω τη ΣΑΖ που την έφτιαξε η ΤΕΔΚ
Η ΤΕΔΚ από το 2007 είχαμε εξασφαλίσει περίπου 500 εκατομμύρια δραχμές και δέχτηκα πιέσεις από το τύπο να το διαμοιράσουμε στα συμβούλια τα τοπικά. Τα αφήσαμε προίκα στους δήμους και έγιναν σημαντικά έργα. Είχαμε τη διάθεση να αμυνθούμε , να μην ενδώσουμε και τα πήγαμε πολύ καλά έχοντας ήσυχη τη συνείδηση μας… ήμασταν πιο ρομαντικοί οι πρόεδροι τότε και παρόλο που δεν είχαμε χρήματα τα καταφέρναμε.