Σε ευθεία σύγκρουση με τους υπαλλήλους της Βουλής φαίνεται αποφασισμένος να έρθει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το "πάγωμα" της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι "ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν δεχόμαστε εκβιασμούς".

"Δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση", υπογράμμισε.

Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού απευθυνόταν και προς τους βουλευτές των κομμάτων που τους στηρίζουν.

Για το συγκεκριμένο θέμα, οι βουλευτές, ανεξαρτήτως κόμματος, έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, ενώ ακόμη και ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τίθενται υπέρ του να μην υπάρξουν περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων στη Βουλή.

Παρά τις αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν πίσω και είναι αποφασισμένοι να περάσουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Στην επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται υπερωρίες 52 ωρών τον μήνα (νυχτερινά και Σαββατοκύριακα λόγω της φύσης της εργασίας) όταν στο υπόλοιπο Δημόσιο με τις νέες ρυθμίσεις οι υπερωρίες δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 20 ώρες τον μήνα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα οι υπερωρίες ξεπερνούν τα 600 ευρώ τον μήνα για τον κάθε υπάλληλο της Βουλής.

πηγή news247.gr