ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Από την κρησάρα του Eurogroup θα περάσει την Πέμπτη το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κομίζει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» πριν την κατάθεσή του στη Βουλή την Παρασκευή.

Ήδη από χθες η Τρόικα έστειλε τις παρατηρήσεις της και ζητήθηκε από τον ΓιάννηΣτουρνάρα αντί να καταθέσει το φορολογικό στη Βουλή χθες Τρίτη, να το υποβάλει στο Eurogroup προς εξέταση.

 Το θέμα του φορολογικού συζητήθηκε και στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία συμμετείχε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

 Η Τρόικα ζήτησε όχι μόνο διορθώσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά και δεσμεύσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις αρχές του ερχόμενου έτους.

Οι ενστάσεις της τρόικας για το υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο εντοπίζονται στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 36% για τα επόμενα 15.000 ευρώ και 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

 Η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες ζητά η τελευταία κλίμακα να εφαρμόζεται σε εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ.

 Ζητάει επίσης βελτιώσεις και στη φορολογία κεφαλαίου (κληρονομιές,μεταβιβάσεις).

 Προκειμένου να γίνουν οι πρώτες διορθώσεις που απαιτούσε η τριμερής πραγματοποιήθηκε χθες τα μεσάνυχτα σύσκεψη συενργατών του Πρωθυπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το υπουργείο Οικονομικών επισκέφθηκε και ο Μπομπ Τράα, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Γραφείου στην Αθήνα.
 πηγή epikaira