Η κίνηση της Χρυσής Αυγής να ζητήσει στοιχεία για τους αλλοδαπούς που διατηρούν καταστήματα και δραστηριοποιούνται εμπορικά στη Κρήτη, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην Κρήτη.

Η δημοτική παράταξη της λαϊκής συσπείρωσης του ΚΚΕ με επιστολή της, κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή για θρασύτητα και δουλικότητα του συστήματος και των μεγάλων συμφερόντων και χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σε απάντηση του εγγράφου που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το οποίο έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους δήμους του νησιού, με το οποίο η Χρυσή Αυγή ζητά να ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των αλλοδαπών που έχουν ζητήσει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ανοίξουν καταστήματα ή να στήσουν πάγκους στις αγορές της Κρήτης, καθώς και τις χώρες προέλευσής τους, η λαϊκή συσπείρωση πέρασε στην ... αντεπίθεση. Με επιστολή της, η δημοτική παράταξη επισημαίνει:

"Το φασιστικό θρασύδειλο μόρφωμα της Χρυσής Αυγής υπηρετώντας με απίστευτη θρασύτητα και δουλικότητα το σύστημα και τα μεγάλα συμφέροντα που εξαθλιώνουν το λαό, τα βάζει με τα θύματα και γλείφει τους θύτες. Στοχοποιούν τους εργαζόμενους μετανάστες και την ίδια στιγμή με τα δουλεμπορικά τους γραφεία τροφοδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με ντόπιους εξαθλιωμένους εργαζόμενους των 15 ευρώ. Γάντι δηλαδή στην επιδίωξη της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του πολιτικού συστήματος να γενικεύσουν και στους Έλληνες την εργασιακή γαλέρα.

Ο κρητικός λαός και η νεολαία δεν ξεχνούν τις προδοσίες των ιδεολογικών προγόνων της Χρυσής Αυγής στο πλευρό του χιτλεροφασισμού. Των καταδοτών, των γερμανοτσολιάδων, των ταγματασφαλιτών. Όσο κι αν τους θρέφει το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν, δεν ξεχνά το ολοκαύτωμα των Ανωγείων, της Βιάνου, της Κανδάνου. Θα τους απομονώσει όπως ήδη κάνουν οι υγειονομικοί της Μυτιλήνης, έκαναν οι εργάτες της ΑΓΝΟ, του Παπουτσάνη, οι μαθητές σε πολλά σχολειά.

Και θα τους απομονώσει όχι για να δεχθεί τον άλλο τρόπο της σφαγής αλλά για να απαλλαγεί από κάθε σφαγή των δικαιωμάτων του".πηγή proto thema