Το ΚΚΕ καταδίκασε την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ που σημειώθηκε τα ξημερώματα, ενώ τάχθηκε στο πλευρό των 11 συλληφθέντων εργολαβικών υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ και τη σύλληψη 11 αγωνιζόμενων απολυμένων και απλήρωτων εργατών στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία του Α.Π.Θ., που διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Nα αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες εργάτες και να σταματήσει η δίωξη σε βάρος τους, να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι. Να φύγουν οι δουλέμποροι εργολάβοι από τους χώρους των πανεπιστημίων».

Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την φύλαξη δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με τη στυγνή εκμετάλλευση και την τρομοκρατία των ιδιωτών εργολάβων, οι οποίοι λυμαίνονται και θησαυρίζουν από τα οικονομικά των πανεπιστημίων, αλλά και με την κυβερνητική καταστολή και τον εμπαιγμό του πρύτανη. Πριν στείλουν τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, τα ψέματα και τις συκοφαντίες κατά των εργαζομένων σε μια επιχείρηση τρομοκρατίας και συκοφάντησης στην οποία έχει τη δική της συμβολή και η ναζιστική Χρυσή Αυγή».

πηγή proto thema