Την ουσιαστική κατάρρευση της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)  του νοσοκομείου μας καταγγέλλουν συμπολίτες μας με δημόσιες τοποθετήσεις τους.
Ειδικότερα καταγγέλλουν, ότι ο τρόπος εφαρμογής σε κάθε προσερχόμενο ασθενή,  του πρωτοκόλλου για τον Covid – 19, συνεπάγεται μια πολύωρη και δυνητικά επικίνδυνη για την υγεία του ταλαιπωρία.
Με παραμονή στον προαύλιο χώρο ( !) του νοσοκομείου επί πολλές ώρες - ακόμα και με θερμοκρασίες καύσωνα -  μέχρι να ολοκληρωθεί το Covid test. Με αναστολή οποιασδήποτε άλλης ιατρικής διαγνωστικής πράξης και θεραπευτικής αγωγής , παρά το γεγονός ότι πρόκειται για οξέως  πάσχοντες ασθενείς. Με αναστολή  επί ώρες ακόμα και  της αναγκαίας εισαγωγής του ασθενή στην αντίστοιχη κλινική.
Την ίδια στιγμή με άθλιο και απαξιωτικό τρόπο  αντιμετώπισε, ο διοικητής του νοσοκομείου κ Ραγκούσης, τις εύλογες αναφορές και διαμαρτυρίες  των συμπολιτών μας, αποδίδοντας  τους μάλιστα  πολιτική σκοπιμότητα και υποκρισία (!)  σχετικά με την ταλαιπωρία των συγγενικών τους προσώπων.
Αλήθεια η άποψη του κ Ραγκούση δεν απορρέει από τον κομματικό διορισμό του στην θέση του διοικητή;
Σαν Συριζα-Προοδευτική Συμμαχία έχουμε πολλές φορές επισημάνει για την υγεία σε σχέση με τον covid γενικότερα ότι:
  • Μετατρέπονται τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία αντιμετώπισης μίας μόνο νόσου, της Covid 19.  
  • Επιβαρύνονται  τα νοσοκομεία με λειτουργίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως οι εμβολιασμοί, χωρίς καμία ενίσχυση της  πρωτοβάθμιας φροντίδας
Και ειδικότερα για το νοσοκομείο μας την ανυπαρξία ειδικού  χώρου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών,  που θα έπρεπε να λειτουργεί  με την κατάλληλη ιατρονοσηλευτική στελέχωση για την συνολική διεκπεραίωση των περιστατικών, (όταν μάλιστα καλείται να εξυπηρετήσει και χιλιάδες επισκέπτες). Είναι προφανές, ότι η λειτουργική κατάρρευση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας συνιστά μια επικίνδυνη συνθήκη για την δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας στην τοπική κοινωνία:
Καλούμε τον διοικητή του νοσοκομείου να συμμορφωθεί με τις επισημάνσεις και τις προτάσεις
Παράλληλα καλούμε τους πολιτικούς του προϊσταμένους και τους καθ’ ύλην αρμόδιους να υλοποιούν με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα της πανδημίας, γιατί σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων σε ξενοδοχεία και όχι μόνο, υποδηλωμένα κρούσματα Κορωναιού, παραμένουν εκτός ξενοδοχείων καραντίνας και κυκλοφορούν κανονικά εκτινάσσοντας την διασπορά του ιού στα ύψη και την Ζάκυνθο στο κόκκινο.
 
                                                                                    Το γραφείο τύπου