ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον νέο  Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη είχε χθες Τετάρτη 12 Μαΐού 2021 ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης.
 
   Κατά τη συνάντηση αυτή τέθηκαν επι τάπητος όλα τα τρέχοντα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συνδέονται με τη νησιωτική πολιτική και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα.
 
   Η ανάγκη επίσπευσης των σημαντικών έργων υποδομών στο λιμάνι της Ζακύνθου, όπως η βυθοκόρηση, η δημιουργία πλωτών εξεδρών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας και κατ επέκταση την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας αποτέλεσαν κεντρικά θέματα κατά τη συζήτηση μεταξύ του Βουλευτή και του Γενικού Γραμματέα.   
 
   Ακόμα, με τον κύριο Κουτουλάκη η συζήτηση κινήθηκε και γύρω από θέματα που αφορούν στη διασφάλιση της επάρκειας και τη βελτίωση της ποιότητας του νερού στη Ζάκυνθο.  Αναφορικά με το ζήτημα αυτό, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κύριο Κουτουλάκη πως τα προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα και την επάρκεια νερού ταλαιπωρούν για δεκαετίες τη Ζακυνθινή κοινωνία. Παράλληλα, ο Βουλευτής τόνισε πως θα πρέπει με τη βοήθεια και τη στήριξη του Υπουργείου να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης λύσης για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, η οποία θα διασφαλίζει την επάρκεια καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας του νερού στη Ζάκυνθο.
 
   Από την πλευρά του ο κύριος Κουτουλάκης τόνισε πως θα πρέπει να ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρον όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης που τη στιγμή αυτή έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας,  προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων που θα καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης του τόπου μας.
 
   Τέλος, ο Βουλευτής απηύθυνε πρόσκληση προς τον κύριο Κουτουλάκη να επισκεφθεί το νησί μας και να πραγματοποιήσει μια ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, ώστε να υπάρξει επαρκέστερη ενημέρωση και καλύτερος συντονισμός ενεργειών με στόχο τη αναβάθμιση των υποδομών της Ζακύνθου και την αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών του τόπου μας.