ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Που στοχεύουν οι διαμαρτυρίες

 

 Εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίζει είναι τα προχθεσινά συνθήματα  που ακούστηκαν στην πορεία μέρους  νεοελλήνων που διαμαρτυρόταν για τον Κουφοντίνα στο σύνταγμα. Προβληματίζει, το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι αντάρτες  όταν μπουν μέσα στην Αθήνα, θα ονομάσουν την πλατεία Συντάγματος σε Κουφοντίνα. Ακόμα το ποιο τρομακτικό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι και δη νέοι, που μεγαλώνουν και παιδεύονται με γνώμονα τον εθνικό διχασμό. Και  το πλέον ανατριχιαστικό είναι πως αυτοί οι άνθρωποι, νέοι επί το πλείστων, χωρίς ιστορική γνώση, να κομίζουν μνήμες υπέρ του διχασμού και της πόλωση. Σε μια χρονική στιγμή που στην καρδιά του Αιγαίου οι τούρκοι προσπαθούν να κάνουν ισχυρή την παρουσία τους και με την ρητορική τους να δείχνουν στον ελληνισμό πως είναι έτοιμοι να ξανά πράξουν τους ίδιους εξανδραποδισμούς με το παρελθόν.    

Το δυσνόητο και συνάμα θλιβερό στην παρούσα  φάση είναι ότι υπάρχουν  σήμερα, το 2021, νέα παιδιά που  ονειρεύονται τα αντάρτικα και τον εμφύλιο σπαραγμό. Ποιος ξέρει άραγε τι έχουν στο μυαλό τους οι «εκπαιδευτές» αυτών των νεολαίων, όταν  απειλούν την πολύπαθη ελληνική κοινωνία, που ακόμα προσπαθεί να ξεχάσει τον διχασμό  με νέο αντάρτικο. Αυτά τα νέα παιδιά που αντιπροσωπεύουν την περίφημη Γενιά Y (Generation Υ), που βρίσκονται πάνω στο κύμα των εξελίξεων της ψηφιακής τεχνολογίας, των εξελίξεων που βελτιώνουν ραγδαία το βιοτικό επίπεδο παγκοσμίως, που ανοίγουν νέους δρόμους και διεκδικούν νέες ευκαιρίες, να απειλούν τους πολίτες της χώρας τους με την επιστροφή των μελανότερων σελίδων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ποιας ιδεολογικής  μήτρας είναι γόνοι και κάνουν σημαία τους νεκρούς και την βία του παρελθόντος;. Ποιοι είναι αυτοί που προκρίνουν  ως κοινωνική λύση τις επαχθείς  πρακτικές όπου αδελφός πολεμούσε αδελφό ,που ο ένας χωριανός έκαιγε του σπίτι του συγχωριανού του. Τι θέλουν να μας πουν αυτοί που «εκπαιδεύουν» αυτή την νέα γενιά ,τι θέλουν να πράξουν ; Μήπως πρεσβεύουν ένα νέο αιματοκύλισμα στο όνομα ποιού;.   

Με όλο τον σεβασμό προς την πολύπαθη ελληνική κοινωνία και ως απόγονος από τις οικογένειες που είχαν εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο ( και στις δύο παρατάξεις) ,θεωρώ πως έχω χρέος να πως σε αυτούς που διαμορφώνουν το κλίμα, μήπως  μας απειλούν με αντάρτικο ή αναφέρονται στον ελληνικό εμφύλιο; Ή μήπως   αναφέρονται  στα ξενόφερτα κινήματα των τουπαμάρος (Λατινική Αμερική) ; Ή το αντάρτικο πόλεων των Ερυθρών Ταξιαρχιών και της RAF; Ή στα λούμπεν στοιχεία της εγχώριας τρομοκρατίας; Γιατί μας απειλούν πως ο Κουφοντίνας, θα είναι ο νέος Βελουχιώτης. Γιατί θέλουν να διχάσουν την Ελληνική κοινωνία:, Γιατί θέλουν να φέρουν την σύγκρουση και την εμφύλια διαμάχη ; Τι θέλουν να πετύχουν;, Που στοχεύουν;. 

 Τσουκαλάς Γ. Νίκος