Εντός των επομένων δέκα ημερών αναμένεται να φθάσουν τα εμβόλια της AstraZeneca στο νησί μας, μετά από επαφές που είχε ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κύριο Μ. Θεμιστοκλέους. 
 
   Μάλιστα, το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου θα αποκτήσει και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα μπορούν να εμβολιάζονται ταυτόχρονα δύο ηλικιακές ομάδες στο Νοσοκομείο μας.
 
  Ο ισχυρισμός δε ορισμένων πως στο Νοσοκομείοδεν ανοίγει δεύτερη εμβολιαστική γραμμή λόγω έλλειψης προσωπικού αποδεικνύεται παντελώς άτοπος, αφού ο πραγματικός λόγος που δεν είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στο νησί μας ήταν πως υπήρχε έλλειψη εμβολίων. Τώρα, λοιπόν, που η ροή των εμβολίων ξεκινάει κανονικά, η Ζάκυνθος είναι από τις πρώτες περιφέρειες που ανοίγουν χωρίς καμία καθυστέρηση και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή.
 
   Μάλιστα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου με το από 14 Ιανουαρίου 2021 έγγραφό της προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια είχε από τότε αιτηθεί τη δημιουργία και δεύτερης εμβολιαστικής γραμμής στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Ένα ακόμα γεγονός που διαψεύδει κατηγορηματικά όσους συνεχίζουν να ασκούν αντιπολίτευση του «ό,τι να ‘ναι» και  αποδεικνύει ξεκάθαρα πως ανέκαθεν υπήρχε η απαιτούμενη επάρκεια ως προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  του Νοσοκομείου.
 
Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά,
 
«Σε πείσμα των επικριτών μας, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε με υπευθυνότητα σοβαρές αποφάσεις, ενώ προχωράμε σε ουσιαστικές πράξεις ώστε ο εμβολιασμός στη Ζάκυνθο να συνεχισθεί απρόσκοπτα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».