ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Απουσίαζαν από τη λίστα των δικαιούχων της εν λόγω χορηγίας εργαζόμενοι που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίζοντας με κάθε κίνδυνο πλήθος περιστατικών στην κλινική COVID-19, στα ΤΕΠ (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς), εργαζόμενοι στην υποδοχή καθώς και άλλες ειδικότητες που σχετίζονται με την διαδικασία ανίχνευσης του ιού. Ζητήσαμε από το Διοικητή του νοσοκομείου τους λόγους για τους οποίους εξαιρέθηκαν …»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 29 Ιουνίου και ώρα 10:00 συγκεντρώθηκαν δεκάδες διαμαρτυρώμενοι συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Ζακύνθου οι οποίοι αν και διαχειρίστηκαν περιστατικά COVID-19  και τα περιέθαλψαν, εξαιρέθηκαν από την χορηγία του ιδρύματος Νιάρχου και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες.
Συγκεκριμένα απουσίαζαν από τη λίστα των δικαιούχων της εν λόγω χορηγίας εργαζόμενοι  που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίζοντας με κάθε κίνδυνο πλήθος περιστατικών στην κλινική COVID-19, στα ΤΕΠ (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς), εργαζόμενοι στην υποδοχή καθώς και άλλες ειδικότητες που σχετίζονται με την διαδικασία ανίχνευσης του ιού.
Ζητήσαμε από το Διοικητή του νοσοκομείου τους λόγους για τους οποίους εξαιρέθηκαν οι ανωτέρω συνάδελφοι.
Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι εστάλει από την Διοίκηση της 6ηςΥ.Πε. να συμπληρωθεί λίστα με συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων αφήνοντας αρκετούς δικαιούχους εκτός. 
Δεν πήραμε ποτέ απάντηση για τα κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων εργαζομένων και τον αποκλεισμό άλλων. 
Οι ενέργειες αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τον διχασμό μεταξύ των συναδέλφων μετατρέποντάς τους σε εργαζόμενους δύο και τριών ταχυτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
ΖΗΤΑΜΕ την χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης του ιδρύματος Νιάρχου σε όλους τους συναδέλφους που όπως προκύπτει από τα προγράμματα εργασίας, τη δικαιούνται, έτσι ώστε να αρθεί η ΑΔΙΚΙΑ και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο χώρο εργασίας μας.