• Τα εγκαίνια Μ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκαν από τον Μητοπολιτη Δωδώνης, κ.Χρυσόστομο παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.
  • Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στη λέσχη «Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ» εκδήλωση με θέμα « ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ » με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργός Υγείας.

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από  χθες Κυριακή (14/06/2020) Υφυπουργός Υγείας,κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης ,ο Βουλευτής Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός, καθώς και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ.Γιάννης Καρβέλης για τα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου  . Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, και μετά τα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το πρωί της Δευτέρας (15/06/2020) και συγκεκριμένα στις 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της  λέσχης «Ο ΖΑΚΥΝΘΟΣ» με θέμα « ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ » με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργός Υγείας.
Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ο Βουλευτής Ζακύνθου αναφέρει «υποδέχθηκα σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, στο νησί μας, τον Υφυπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Βουλευτή Ν. Λακωνίας κύριο Νεοκλή Κρητικό, καθώς και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κύριο Ιωάννη Καρβέλη.
Τα εγκαίνια της ολοκαίνουργιας Μ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Δωδώνης Χρυσόστομο σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος» παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος απηύθυνε ομιλία κατά την οποία εστίασε στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και στη μεγάλη σημασία που έχει για τον τόπο μας η λειτουργία της νέας Μ.Ε.Θ, του Βουλευτή Ν. Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού, του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ι. Καρβέλη, καθώς και του Διοικητή του Νοσοκομείου μας Γιώργου Ραγκούση, οι οποίοι απηυθύναν χαιρετισμό. Επίσης, στα εγκαίνια «το παρών» έδωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού η ως άνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη ο Ζάκυνθος παρουσία μικρού αριθμού προσκεκλημένων, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής τηρήθηκαν αυστηρά οι αποστάσεις ασφαλείας, καθώς και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Ο Βουλευτής δήλωσε, «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη για την καθοριστικής σημασίας συμβολή του στο άνοιγμα της ΜΕΘ. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλη , για τη σημαντική συμβολή του, αλλά και στον Διοικητή του Γ.Ν.Ζ. κ. Γ. Ραγκούση για την πολύτιμη βοήθειά του. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και στο συνεργείο καθαρισμού του Νοσοκομείου μας».photo| fb Διονύσης Ακτύπης