ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Όλοι οι ειδικοί σε όλες τις χώρες του κόσμου που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό συνεχώς τονίζουν το πόσο σημαντική είναι η καμπύλη των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Οι New York Times επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν, λοιπόν, τις καμπύλες των κρουσμάτων σε συνολικά 126 χώρες - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - με στοιχεία που καταγράφηκαν έως τις 3 Απριλίου.

 
Όπως σημειώνεται στο άρθρο «οι καμπύλες διαφέρουν από χώρα σε χώρα με τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων σε ορισμένα κράτη να μειώνεται».

«Για παράδειγμα η Ιταλία στην οποία (σ.σ. με βάση τα στοιχεία μέχρι τις 3 Απριλίου) ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαινόταν να σταθεροποιείται πιθανότατα λόγω των αυστηρών προσπαθειών για lockdown. Αλλά ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται και οι ειδικοί της υγείςα λένε ότι η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση της κρίσης».


 
chart1Για την Κίνα ο συντάκτης του άρθρου καταγράφει την μείωση στους αριθμούς τόσο των νεών κρουσμάτων όσο και των θυμάτων «αλλά είναι πιθανό η χώρα να υποβαθμίζει τα σύνολά της».

Στις ΗΠΑ «ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται με γρήρορους ρυθμούς καθώς ορισμένες πολιτείες εξακολουθούν να αρνούνται να επιβάλουν πιο αυστηρά μέτρα».

 
ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιράν και Βρετανία αποτελούν μια ομάδα χωρών στις οποίες την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν καθημερινά περισσότερα από 2.000 κρούσματα «και οι περισσότερες χώρες εξ αυτών δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

chart2Για τις υπόλοιπες 119 χώρες οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι καταγράφουν σαφώς λιγότερα νέα κρούσματα «αν και οι περισσότερες είναι ακόμα μακριά από το να "ισιώσουν" την καμπύλη».

chart3n

chart4
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ