ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η ομάδα εθελοντών των Xenos Group Hotels σχεδίασε και πραγματοποίησε, για μια ακόμη χρονιά, φιλοπεριβαλλοντική δράση καθαρισμού με σύνθημα «Earth is our home – Η Γη είναι το σπίτι μας». Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, πενήντα και πλέον εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Ζακύνθου, φόρεσαν λευκά γάντια και μάζεψαν σκουπίδια, πλαστικά, χαρτιά, συσκευασίες και υπολείμματα σε μήκος της διαδρομής Πλάνου-Τραγακίου.

«Συμμετείχαμε στον καθαρισμό μιας περιοχής που τα σκουπίδια ήταν πεταγμένα κατά μήκος του δρόμου αλλά και σε παρακείμενους ελαιώνες. Θέλαμε και εμείς ως εθελοντές-εργαζόμενοι στα Xenos Hotels να στείλουμε το μήνυμα μας ότι όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να διατηρηθεί ο τόπος μας καθαρός» είπε η υποδιευθύντρια του Ομίλου, Δήμητρα Λαγοπόδη που συντόνισε τη δράση.

Ο ενθουσιασμός όσων συμμετείχαν ήταν διάχυτος και φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Οι εθελοντές συγκέντρωσαν δέκα μαύρες σακούλες με σκουπίδια – ανακυκλώσιμα και μη – στο τέλος του εγχειρήματος. Πέτυχαν, όμως, και να ευαισθητοποιήσουν ντόπιους και τουρίστες που σταματούσαν με τα οχήματα τους για να ρωτήσουν και να παρακολουθήσουν την ομαδική δράση.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι προτεραιότητα του Ομίλου Xenos Hotels στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η φετινή πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών και διαδικασιών που εφαρμόζει ο Όμιλος για να συμβάλει στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Για παράδειγμα, το 2018 η ομάδα εθελοντών των Xenos Hotels συμμετείχε συστηματικά στον καθαρισμό παραλιών στο Τσιλιβι. Η εθελοντική ομάδα είναι πάντα πρόθυμη να στηρίξει άλλους φορείς σε δράσεις που αφορούν όλη την τοπική κοινωνία.