ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Δήμος Ζακύνθου και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου, με αφορμή τα εκατόν πενήντα χρόνια από τη γέννησή του Ιταλού συνθέτη, οργανοτεχνίτη και μαντολινίστα Raffaele Calace διοργανώνουν δυο συναυλίες αφιερωμένες στον μεγάλο μουσικό.

Ο  R. Calace, γεννήθηκε στη Νάπολη κι από εκεί η φήμη του ταξίδεψε παγκοσμίως από την Ιαπωνία μέχρι και την Αμερική. Φέτος,  εξαιτίας της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννησή του πραγματοποιούνται συναυλίες και εκδηλώσεις μνήμης σε όλο τον κόσμο.

Στην περίπτωση της Ζακύνθου, υπάρχει ένας επιπλέον λόγος διοργάνωσης αυτών των συναυλιών καθώς τον Ιούνιο του 1893 οι αδελφοί  Raffaele και ΝicolaCalace πραγματοποίησαν στη Νάπολη συναυλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό κατοίκων του νησιού.

Η συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Α)Στις 28 Αυγούστου στον Λόφο του Στράνη και ώρα 21:30 μ.μ. με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου και του UgoOrlandi

Β) Στις 30 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου και ώρα 21:30 μμ με τη συμμετοχή των UgoOrlandi-μανολίνο, LuisellaConter-κιθάρα, Δημήτρη Ποταμίτη-μαντολίνο,Βέρας Στραβοπόδη-πιάνο και Αθηνάς Σαραντίδη-τραγούδι.

Ο UgoOrlandi, γεννημένος στη Brescia της Ιταλίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές από τον χώρο της μουσικής του μαντολίνου παγκοσμίως.  Έχει δώσει πλήθος συναυλιών σε όλο τον κόσμο συμμετέχοντας είτε σε ορχήστρες με σημαντικότερη αυτή των SolistiVeneti υπό τον μαέστρο ClaudioScimone, είτε σαν σολίστας. Διδάσκει μαντολίνο στο Κονσερβατόριο “G. Verdi” του Μιλάνο.