Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Λυκούρεση με τίτλο «Ελλάδα μου, Φως μου, Ζάκυνθος μου» 1953-2013, 60 χρόνια μετά, θα φιλοξενηθεί στην Λέσχη «Ο Ζάκυνθος» στην  Πλατεία Αγίου Μάρκου από τις  9έως τις 22 Αυγούστου, με έργα παλιά και νέα της δημιουργού.

«Ο χώρος προσφέρεται πολιτιστικά» είπε χαρακτηριστικά η κ.Λυκούρεση στον Ιοnian Radio ,  στην ραδιοφωνική εκπομπή του κ.Δημήτρη Τετράδη, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και την προσφορά της Λέσχης που αφιλοκερδώς φιλοξενεί τα έργα της.

Αναφορικά με τον τίτλο της Έκθεσης, η κ.Λυκούρεση δήλωσε ότι «είναι αφιερωμένος στην Ελλάδα, στην Ζάκυνθο αλλά παράλληλα αποτελεί και  φόρο τιμής στο σεισμό και σε αυτούς που χάθηκαν από την καταστροφή , πριν 60 χρόνια. «Ο τίτλος βγήκε μέσα από ένα πίνακα με την Ακρόπολη, που ξεκίνησα με σκοτεινά χρώματα λόγω της κατάστασης που ζούμε. Είχα επηρεαστεί και ήθελα να δημιουργήσω κάτι λυπημένο για την Ελλάδα ,αλλά δεν μπόρεσα να τον συνεχίσω. Φέτος προσπάθησα να τον τελειώσω και μου βγήκε τόσο φωτεινός ώστε μου έδωσε και τον τίτλο, γιατί η Ελλάδα είναι πράγματι φωτεινή» είπε χαρακτηριστικά η κ.Λυκούρεση.

Συνεχίζοντας η κ.Λυκούρεση την συνέντευξη της στον κ.Δ.Τετράδη αναφέρθηκε σε δύο πίνακες της, που βρίσκονταν στο Πνευματικό Κέντρο, απεικόνιζαν ο ένας το Πνευματικό Κέντρο πριν το σεισμό και ό δεύτερος την Πλατεία Αγίου Μάρκου μετά τον Σεισμό. Και τα δύο έργα αυτά η κ.Λυκούρεση δήλωσε ότι δεν γνωρίζει που έχουν μεταφερθεί σήμερα.

Αναφορά επίσης έκανε στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Λιθακιάς  σε χώρο στην Εκκλησία της Φανερωμένης όπου κατά την διάρκεια των εγκαινίων φιλοξενήθηκαν έργα της με μοναστήρια, παλιά κτίρια αλλά κι ένας πίνακας 10 μέτρων με τα ρεπάρα.

«Δεν ζητάω ποτέ κάτι. Όποιος με καλέσει είμαι εκεί. Προχωράω μόνη και κουβαλάω ολόκληρη τη Ζάκυνθο στη ψυχή μου μέσα από τα έργα μου» είπε η κ. Λυκούρεση ενώ επεσήμανε ότι «η ζωγραφική είναι κατάθεση ψυχής και ο εσωτερικός κόσμος του καλλιτέχνη αποτυπώνεται στον καμβά».


Ολόκληρη την συνέντευξη της κ.Αθηνάς Λυκούρεση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO