ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Αύγουστος 1953 - Αύγουστος 2013

Στα πλαίσια της συμπλήρωσης 60 ετών από την καταστροφική σεισμοπυρκαγιά του ’53, ο Δήμος Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου διοργανώνουν σειρά δράσεων το τριήμερο 10, 11 και 12 Αυγούστου.

Στις 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Σολωμού, με φωτογραφίες της προσεισμικής Ζακύνθου και φωτογραφίες από τη σεισμοπυρκαγιά του ’53. Οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν σε πανό, τα οποία θα κοσμούν τον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Την 11η Αυγούστου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, στις 9:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της ορχήστρας και της χορωδίας «Ποικίλης Μουσικής Ζακύνθου»  υπό τη διεύθυνση του Τιμόθεου Αρβανιτάκη. Τραγουδούν οι: Λένα Σουμερλή, Βασίλης Χριστοδουλόπουλος, Νίκος Ντάσης, Γιάννης Γεωργάνος και Αλέξης Λούτας. Της συναυλίας θα προηγηθεί προβολή οπτικοποιημένου υλικού, σε επιμέλεια Τώνη Λυκουρέση. Επίσης, θα τιμηθεί ο πεζοναύτης και μέλος της ομάδας διάσωσης του αγγλικού αντιτορπιλικού πλοίου «Bermuda», Frank David Crompton, ο οποίος θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης, ενώ θα τιμηθεί και αντιπροσωπεία των προσκόπων που βοήθησαν εκείνες τις δύσκολες ώρες τους συμπολίτες μας.

Στις 12 Αυγούστου, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου θα εκτεθεί αρχειακό υλικό του κ. Γιάννη Κεφαλληνού.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης.