1821 2021 - «Μιλάνειο» Ναυτικό μουσείο Ζακύνθου και Θ/Κ«Γεώργιος Αβέρωφ» υποκλίθηκαν στην Εθνική παλιγγενεσία.

Και εμείς με τη σειρά μας υποκλινόμαστε στο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» όπου αγέρωχο και επιβλητικό αραγμένο στα νερά του Φαλήρου, ένα ζωντανό Μνημείο της Ιστορίας, ενισχύει την υπερηφάνεια μας και ανανεώνει την Ιστορική μας μνήμη.
Εκεί λοιπόν σε αυτόν τον Θρύλο σ’ ένα περιβάλλον που σου επιβάλλεται, γιατί σε καθηλώνει η ιστορία του, πραγματοποιήθηκε από 26 Ιουνίου 2021 μέχρι 26 Ιουλίου 2021 και έληξε με επιτυχία η επετειακή έκθεση ζωγραφικής του «ΜΙΛΑΝΕΙΟΥ» Ναυτικού Μουσείου Ζακύνθου με έργα του Ζωγράφου και Εθνικού καραβογράφου  Αντώνη Μιλάνου προκειμένου να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Γένους μας με θέμα:
«Τα πλοία της Επανάστασης του 1821».
Πίνακες με Ιστιοφόρα, Σκούνες, Γαλιώτες, Πυρπολιτές και Ναυμάχους ζωντανεψαν και δημιούργησαν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα αλλά και υποχρέωση προς την Ιστορία
Ένας μήνας παρουσίας αρκετός για να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα μη επαναλαμβανόμενο.
Ας ευχηθούμε να συναντηθεί το 2021 με το 2121 ΧΩΡΙΣ να έχουν αλλοιωθεί μέχρι τότε (είτε από αδιαφορία είτε από σκοπιμότητες) Πεποιθήσεις, Ιδέες, Ιδανικά, Οράματα, Πολιτισμός και κυρίως Πατρίδα.
Θερμές ευχαριστίες στον Αρχιπλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο Π.Ν. κυβερνήτη του Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» για την άψογη συνεργασία. Οι ιστορικές του γνώσεις και η αγάπη του στην τέχνη και τον πολιτισμό έφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα στον κοινό στόχο, αυτόν της διάσωσης της ιστορικής μας μνήμης, μέσω της εικαστικής έκθεσης, προβάλλοντας τα πλοία της Επανάστασης του 1821. Επίσης ευχαριστίες στον Υποπλοίαρχο Γεώργιο. Κυριαζή Π.Ν. Τμηματάρχη Μουσείου του Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» όπου με ιστορικό σεβασμό παρέλαβε και επιμελήθηκε την παρουσίαση της έκθεσης και απέδωσε την τιμή που αρμόζει στο ιστορικό γεγονός.
Η συνεργασία άριστη και αποτελεσματική.
Αξίζουν συγχαρητήρια για όλη τη διοργάνωση
 
Από το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου