ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Προσκάλεσα την Υπουργό στο νησί μας έτσι ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το αξιοσημείωτο έργο που το Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιεί στον τόπο μας»

Ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, ενημερώνει …

« Με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκα την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.
Η συζήτησή μου με την Υπουργό επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που αυτή τη στιγμή γίνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του έργου αναστήλωσης και επισκευής του ιστορικού Καστρομονάστηρου του Αγίου Διονυσίου στις Στροφάδες, για την αποκατάσταση και ανάδειξη των κτιρίων στο εσωτερικό του κάστρου της Ζακύνθου, καθώς και για τη συνολική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Μεταβυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου. 
Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργός με ενημέρωσε, πως έχει ήδη ορισθεί προσωρινός ανάδοχος για το έργο στις Στροφάδες, ενώ έως τις 15 Ιουλίου, και αφού περάσει το χρονικό διάστημα των ενστάσεων, θα εγκατασταθεί ο εργολάβος προκειμένου να ξεκινήσουν κανονικά οι εργασίες.
Επιπροσθέτως, η Υπουργός τόνισε πως το Υπουργείο  Πολιτισμού δια της αρμόδιας  Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών  και Μεταβυζαντινών Μνημείων  εκτελεί έργο στο Κάστρο της  Ζακύνθου και συγχρόνως ωριμάζει  τις μελέτες συνολικού ύψους 75.000 ευρώ για να προχωρήσει  όλο το έργο με τη χρηματοδότηση  του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ακόμα, σύμφωνα με την Υπουργό, το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει γοργά τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης για το έργο της συνολικής ανακαίνισης και αναβάθμισης του Μεταβυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου, συνολικού ύψους 580.000 ευρώ, την οποία μάλιστα έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
Τέλος, προσκάλεσα την Υπουργό στο νησί μας έτσι ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το αξιοσημείωτο έργο που το Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιεί στον τόπο μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στην Υπουργό Πολιτισμού η οποία αδιαμφισβήτητα επιτελεί αξιοσημείωτο έργο σε ολόκληρη τη χώρα.
Σε ό,τι αφορά δε στη Ζάκυνθο είναι πια ξεκάθαρο πως η συνεισφορά του Υπουργείου Πολιτισμού είναι πολύτιμη για την ουσιαστική ενίσχυση, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των υποδομών πολιτισμού του νησιού μας.  Άλλωστε, η διάσωση και η διατήρηση  της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι από τους βασικότερους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει».