ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζακύνθου, κ.κ. Διονυσίου Δ’ και κατάθεση στεφάνων για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής  (23/05) στη στήλη των Πεσόντων, παρουσία των τοπικών Αρχών, του Βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη καιτου Βουλευτή Λακωνίας, Ν. Κρητικό.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης ,  με ανάρτησή του στη προσωπική του σελίδα στο fb επισημαίνει ,
«Περίπου 353.000  Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα του τουρκικού εθνικισμού,  γράφοντας μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ένας λαός, που μετρούσε 27 αιώνες ζωής, ξεριζώθηκε  από τη γη του, αφήνοντας πίσω του πατρογονικές εστίες, εκκλησίες και τάφους προγόνων.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι Νέοτουρκοι για την γενοκτονία των Ποντίων ήταν πολλές. Εκτοπισμός, εξάντληση από έκθεση σε κακουχίες, εκτεταμένοι βασανισμοί, πορείες θανάτου και πολύ συχνά εν ψυχρώ δολοφονίες και εκτελέσεις.
Η Τουρκία, βέβαια, ακόμα και σήμερα δεν αναγνωρίζει πως υπήρξε γενοκτονία Ποντίων. Χαρακτηρίζει τα περί γενοκτονίας ως διαστρέβλωση των γεγονότων για πολιτικά κίνητρα και εσωτερική κατανάλωση.
Ωστόσο, εμείς ως Έλληνες, που γνωρίζουμε την αλήθεια, έχουμε το χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη και να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον και θα δικαιώσουμε τις ψυχές όλων αυτών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα».