ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Ώρα 10.30 Επίσημη δοξολογία
 
Ώρα 11.30 Επιμνημόσυνη Δέηση
 
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί επίσημη δοξολογία για την Ένωση της Επτανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο του πόλης. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, καθηγητής του Γυμνασίου Μαχαιράδου.
 
Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου (Διοικητήριο).
 
Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Γεώργιος Στασινόπουλος θα δεχθεί στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου – Διοικητήριο τις Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές.
 
Ώρα 13.00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων
 
Στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό «Φιολιταίο» που κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του Νομού.
 
Ώρα 19.00 Απόδοση φόρου τιμής
Στο Ενετικό Κάστρο της πόλης, στα κελιά των φυλακών, θα τελεστεί και τρισάγιο. Με τη δύση του ηλίου θα γίνει υποστολή της σημαίας.


Εκδηλώσεις από την Επιτροπή «Ζάκυνθος Ελλάδα 2021»

Έκθεση Ζωγραφικής της Λαϊκής Ζωγράφου Αθηνάς Λυκούρεση (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 06:00 μ.μ)

Επίκαιροι χαιρετισμοί από αξιωματικούς των τοπικών Σωμάτων Ασφαλείας. (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 7:30 μ.μ.)

Συναυλία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 08:30 μ.μ.)