ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μήνυμα για την 157η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, ανάρτησε στη προσωπική του σελίδα ο Βουλευτής Ζακύνθου κ.Διονύσης Ακτύπης, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο νησί μας, ενώ ευχαρίστησε την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Παιδείας κυρία Ζ. Μακρή και τους Βουλευτές κ. Ν. Δούνια (Α Πειραιώς), κ. Σ. Μπίζιου (Λάρισας), Ν. Κρητικό (Λακωνίας), Μ. Χρυσαμάλλη (Μεσσηνίας) που τίμησαν με την παρουσία τους το νησί μας αυτή τη σημαντική μέρα.Συγκεκριμένα:

           Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για τα Επτάνησά μας, καθώς συμπληρώνονται 157 χρόνια από την πολυπόθητη ´Ενωση με τη Μητέρα Ελλάδα.
Μια Ένωση που αποτέλεσε επιστέγασμα πολύχρονων και πολύμοχθων αγώνων. Κι αυτό γιατί, αν και οι  Επτανήσιοι  γνώρισαν πολλούς κατακτητές, ποτέ δεν λησμόνησαν την καταγωγή τους. Αντίθετα, διατήρησαν τη γλώσσα και τις συνήθειες τους και δεν μείωσαν ούτε στο ελάχιστο την αγάπη για την πατρίδα τους.
Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα Επτάνησα υπήρξαν καταφύγιο για τους Ελληνες την περίοδο της Τουρκοκρατίας ,και ταυτόχρονα  ο χώρος μέσα στον οποίο εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και του πνεύματος μεταλαμπάδευσαν σε όλη την χώρα τις αρχές και τα ιδεώδη  του Ευρωπαικού Διαφωτισμού. Γι΄αυτό το λόγο η  Ένωση αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην ιστορία του Έθνους μας.
Στις μέρες μας τα νησιά του Ιονίου συνεχίζουν την κοινή πορεία με την υπόλοιπη Ελλάδα ,διατηρώντας τα ιδιαίτερα πολιτιστικά  χαρακτηριστικά τους και την απαράμμιλη φυσική τους ομορφιά.
 Το μήνυμα της Ενωσης  παραμένει πάντα επίκαιρο καθώς η ιστορία  μας έχει διδάξει ότι ,σε δύσκολες  για το Έθνος μας περιόδους, η ενότητα και η ομοψυχία ήταν πάντοτε τα μεγαλύτερα όπλα μας . Εχουμε  χρέος  να συνεχίσουμε όλοι μαζί  ενωμένοι και σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας να διαμορφώσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στην ευημερία και στην πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.
Φέτος είχα την ιδιαίτερη χαρά και την ξεχωριστή τιμή να εκπροσωπήσω τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κ. Τασούλα.
Ευχαριστώ την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Παιδείας κυρία Ζ. Μακρή και τους Βουλευτές κ. Ν. Δούνια (Α Πειραιώς), κ. Σ. Μπίζιου (Λάρισας), Ν. Κρητικό (Λακωνίας), Μ. Χρυσαμάλλη (Μεσσηνίας) που τίμησαν με την παρουσία τους το νησί μας αυτή τη σημαντική μέρα".