ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κοινή επίσκεψη στους ιστορικούς Ιερούς Ναούςτης Αγίας Μαύρας στο Μαχαιράδο, της Φανερωμένης πόλεως και της Υπεραγίας Θεοτόκου Αναφωνήτριας στο Σκουληκάδο πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου,και τους ΑντιπεριφερειάρχεςΖακύνθου.

Πρόκειται για τρεις ιστορικούς και μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας Ιερούς Ναούς, που αποτελούν σημαντικά θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε από το σύνολο των παρισταμένων, η  υφιστάμενη κατάσταση των εκκλησιών αυτών μετιςσημαντικές φθορές που έχουν υποστεί, καθιστά απολύτως επιτακτική την άμεση δρομολόγηση έργων συντήρησης και αποκατάστασής τους.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από την Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες πως σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση των σχετικών μελετών για τη συντήρηση και αποκατάσταση των ως άνω αναφερομένων Ιερών Ναών, ενώ δεσμεύθηκε πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Π.Ι.Ν. για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου και τους Αντιπεριφερειάρχες για τις στοχευμένες και προς τη σωστή κατεύθυνση ενέργειές τους, αναφορικά με τη διασφάλιση της συντήρησης και αποκατάστασης των ως άνω Ιερών Ναών.Προχωράμε μαζί με την Π.Ι.Ν., για να πετύχουμε ενωμένοι τη διάσωση των ιστορικών αυτώνεκκλησιών, καθώς και την υλοποίηση κάθε άλλου σημαντικού έργου για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την αναβάθμιση των υποδομών μας, και συνολικά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζακυνθινών πολιτών. Στόχος μας, άλλωστε, είναι στο τέλος της θητείας μας να αλλάξουμε ριζικά και προς το καλύτερο την εικόνα του νησιού μας».