ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Παρά την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων από το Δήμο Πατρέων, εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού, περισσότεροι από 8.000 Πατρινοί Καρναβαλιστές δεν πτοήθηκαν και ξεκίνησαν την καθιερωμένη ετήσια παρέλαση από την πλατεία Ομονοίας.

Παρά την απαγόρευση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό οι καρναβαλιστές στην Πάτρα παρέλασαν κανονικά στους δρόμους της πόλης.Οι καρναβαλιστές ξεκίνησαν την «απαγορευμένη» παρέλαση από την Ομόνοια, ενώ νωρίτερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με τις στολές τους.
Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά ΜΜΕ, συνολικά 8.000 άτομα συμμετέχουν φέτος στην παρέλαση αψηφώντας την επικινδυνότητα της κατάστασης. Το ίδιο συνέβη και εχτές το βράδυ καθώς πλήθος κόσμου με στολές ξεφάντωσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους και σε νυχτερινά μαγαζιά.
Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Πάτρας ο οποίος είναι και γιατρός στο επάγγελμα Κώστας Πελετίδης από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως η ο δήμος θα εναρμονιστεί πλήρως με την οδηγία του υπουργείου Υγείας.

Το μήνυμα που δέχθηκαν οι Καρναβαλιστές στα κινητά τους τηλέφωνα ήταν το εξής:

«AΓAΠHTOI KAPNABAΛIΣTEΣ. H KAPNABAΛIKH MAΣ BABOYPA EINAI ETOIMH! TO PANTEBOY EINAI ΣTHN ΠΛATEIA OMONOIAΣ THN KYPIAKH ΣTIΣ 14.00. ΦEPTE THN ΦAΣAPIA ΣAΣ, KAI ΠAME OΛOI MAZI NA KANOYME TO KAPNABAΛI TOY 2020!!! TYMΠANA, POKANEΣ, AYTOΣXEΔIA KPOYΣTA, ΣΦYPIXTPEΣ KAI OTI AΛΛO ΘEΛETE ΓIA NA ΔΩΣOYME ΣTHN ΠOΛH AYTO ΠOY THΣ AΞIZEI! EΠIΣHΣ, 1 EKΠPOΣΩΠOΣ AΠO KAΘE ΠΛHPΩMA NA EINAI ΣTIΣ 14.00 ΣTO ΔHMOTIKO ΘEATPO ME TH ΦETINH ΣTOΛH ΓIA THN ANAMNHΣTIKH ΦΩTOΓPAΦIΣH!»

Photo:AthensVoice