ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

  • Με αποδέκτη τον Δήμαρχο Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, επισημάνσεις με νόημα ...


                                  Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ

                                 ( Πράξη 5/20-2-20 του Δ.Σ. )   
                                 Η αλήθεια είναι όπως ο ήλιος …                       

<<Η αλήθεια είναι όπως ο ήλιος. Όλοι τον ζητούν, αλλά όταν τον αισθανθούν να καίει πολύ, τρέχουν γρήγορα και αναζητούν πάλι τη σκιά. Δυστυχία στα μάτια εκείνου που θα τολμήσει να την ατενίσει με θάρρος>>. Αυτή την ίδια αίσθηση αποκομίσαμε, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ακίνητη περιουσία του Δήμου,  τολμήσαμε να παρουσιάσουμε την αλήθεια. Σχετική με την κοινή  κληρονομιά, για συγκεκριμένα ακίνητα, του Δήμου Ζακύνθου και της Μαθητικής Μαντολινάτας.
 Προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε την αλήθεια εκείνη που πιστοποιεί τη δεκαετή αδράνεια και αδιαφορία του Δήμου να προχωρήσει στις απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες για την αποδοχή της κληρονομιάς αυτής, σε αντίθεση με τις δικές μας ενέργειες, προ αρκετών ετών, που μας έχουν καταστήσει νόμιμους δικαιούχους. Η αδράνεια αυτή της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής στο πέρασμα τόσων  χρόνων οδήγησε στην εγκατάλειψη των κληροδοτούμενων  ακινήτων , ώστε σήμερα να βρίσκονται στο στάδιο της κατάρρευσης. Κι αυτό συνιστά μια ακόμα σοβαρή αλήθεια !
  Αλλά, μήπως δεν είναι αλήθεια ότι  η Μαθητική Μαντολινάτα με τους πενιχρούς οικονομικούς πόρους της αντιμετώπισε τα συνεπακόλουθα φορολογικά βάρη, ενώ είχε και αδιαμφισβήτητα  διαφυγόντα κέρδη από τη μη εκμετάλλευση των ακινήτων; Ή, ακόμα ,ότι περίμενε και ήλπιζε, για μια δεκαετία, τις θετικές ενέργειες των αρμοδίων του Δήμου;
 Είναι αβάσιμοι αυτοί οι λόγοι ή συνιστούν σοβαρά επιχειρήματα για να προχωρήσουμε στην εκμίσθωση ενός εκ των ακινήτων, ως είχαμε νόμιμο δικαίωμα ; Αξίζει να αναφερθεί ότι η εξόχως υψηλή δαπάνη της αποκατάστασής του θα βαρύνει το μισθωτή ;
 Είναι, όμως δυσάρεστη έκπληξη να ακούς τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο να αποφαίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο:<< καλύτερα να τα αφήνατε  να καταρρεύσουν, παρά με τους όρους που τα νοικιάσατε>>. Και είναι σοβαρή αλήθεια ότι αυτή του η τοποθέτηση και όσα άλλα είπε με τρόπο απαξιωτικό για πρόσωπα και θεσμούς φανερώνουν ξεκάθαρα ότι δε γνωρίζει σε βάθος τους όρους της διαθήκης, ούτε της μίσθωσης του ακινήτου, ενώ εμμένει σε έωλες και στρεβλές εκτιμήσεις. Κι , επίσης, ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα δεν εγγυάται την εποικοδομητική συνεργασία, όταν στο μέλλον – δυστυχώς κανείς δε γνωρίζει το πότε – ο Δήμος θα προχωρήσει στην πολυπόθητη αποδοχή του κληροδοτήματος.
 Και μια τελευταία αλήθεια. Έχει δικαίωμα να ομιλεί όποιος είναι νόμιμος δικαιούχος,  όποιος γνωρίζει σε βάθος τα θέματα και, σαφώς, επιδεικνύει θετική διάθεση. Αλλά , δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαξιώνει την πολύχρονη προσφορά της Μαθητικής Μαντολινάτας καθώς και των ανθρώπων που την υπηρετούν. Κι αυτά είναι πράγματα που τα ξέρουν όσοι κατοικούν σε αυτόν τον τόπο και τον πονάνε.
 Εμείς τολμήσαμε να ατενίσουμε με θάρρος τις αλήθειες. Και δε νιώσαμε καμία δυστυχία στα μάτια μας …

                                                                               

                                                                                               ΤΟ   Δ.Σ.