ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε κάθε περίπτωση , η αξία του θεάτρου είναι σημαντική. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι ένα δώρο που μας δόθηκε σε κάποια στιγμή της ιστορίας της ανθρωπότητας, ίσως για να βοηθήσει στην εξέλιξη και στην καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η λειτουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου , αυτής της εμβέλειας, δημιουργεί κανάλια επικοινωνίας και γνώσης.

Συγκεκριμένα ,
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/02, για ένα πολύ σημαντικό θεατρικό γεγονός παγκόσμιας απήχησης που διεξάγεται το δεκαήμερο 10-20 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημοτικό διαμέρισμα Σκουλικάδου του Δήμου Ζακύνθου με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερωτόκριτος. Πρόκειται για την λειτουργία θεατρικού εργαστηρίου με συμμετοχή 30 Ιταλών, Ισπανών, Ρουμάνων και Ελλήνων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του έργου GENIUS LOCI του προγράμματος CREATIVE EUROPE CULTURAL της ΕΕ.

Το έργο υλοποιείται απο δίκτυο φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημίων, κρατικών οργανισμών και ερευνητικών θεατρικών ομάδων.

Συγκεκριμένα:

  1. Πολιτιστικός οργανισμός EUFONIA SCRL-ASTRAGALI TEATRO [Ιταλία]
  2. UNIVERSITY OF SALENTO-DSSSU [Iταλία]
  3. UNIVERSITY REV JUAN CARLOS-fundation de le danza ALICIA ALONZO [Iσπανία]
  4. STATE THEATRE OF COSTANTA [Ρουμανία]
  5. ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ [Ελλάδα]
  6. ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ [Ελλάδα]
  7. INTERNATIONAL THEATRE INSTITUTE UNESCO [Γαλλία]
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η υλοποίηση αυτού του στόχου και η λειτουργία του εργαστηρίου, συνδέεται με την επιθυμία των συμμετεχόντων, να γνωρίσουν το λαϊκό θέατρο-ομιλίες, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα δρώμενα του ζακυνθινού καρναβαλιού.
Το εργαστήριο μέσα από τις τεχνικές , σωματικού θεάτρου, θα καταλήξει σε παράσταση πάνω στο μύθο της Μήδειας, καθώς και άλλες δράσεις,  που θα πραγματοποιηθεί στις 19/2/2020, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο του Σαρακηνάδου , με ελεύθερη είσοδο
  • Παρακολουθήστε την συνέντευξη τύπου (VIDEO ZANTETIMES)