• Οι δεσμεύσεις …
Με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε την Παρασκευή 24 Ιαν. ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης. Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν καίρια ζητήματα, που αφορούν στην βελτίωση των υποδομών πολιτισμού, αλλά και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
   Πιο συγκεκριμένα, έγινε λόγος για την επαναλειτουργία του Βυζαντινού Μουσείου, καθώς και του Ενετικού Κάστρου, που μέχρι σήμερα παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή, ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η κάλυψη των  απαραίτητων για τη λειτουργία του Μουσείου και του Κάστρου θέσεων. Μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται η τοποθέτηση δύο μόνιμων φυλάκων, οι οποίοι θα διασφαλίσουν τη φύλαξη των χώρων αυτών. Επίσης, η Υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή, ότι θα δρομολογηθεί άμεσα η περαιτέρω υποστήριξη του Μουσείου και του Κάστρου με επιπλέον έκτακτο προσωπικό. Υπουργός και Βουλευτής συμφώνησαν, πως θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άριστη και απαρακώλυτη λειτουργία των χώρων πολιτισμού στο νησί μας. Παράλληλα, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το σχέδιο ανακαίνισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών του Βυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου.
   Μείζον θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η αναστήλωση και επισκευή του ιστορικού Καστρομονάστηρου του Αγίου Διονυσίου στις Στροφάδες, τμήμα του οποίου κατέρρευσε λόγω του ισχυρού σεισμού της 26ης Οκτωβρίου 2018. Η Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή, πως έχει ήδη εγκριθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, καθώς και το Σχέδιο και ο Φάκελος Ασφάλειας και Υγείας (ΣΑΥ και ΦΑΥ) για το συγκεκριμένο έργο. Η Υπουργός, μάλιστα, δήλωσε, πως το Υπουργείο θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη διάσωση του μοναδικού Πύργου των Παλαιολόγων στη Μεσόγειο, καθώς, όπως τόνισε, «Πρόκειται για ένα κτίριο μεγάλης ιστορικής σημασίας».
   Τέλος, ο κύριος Ακτύπης και η κυρία Μενδώνη συμφώνησαν να είναι σε συνεχή επικοινωνία και να παρακολουθούν από κοντά όλα τα ανωτέρω ζητήματα. Όπως, άλλωστε, υπογράμμισε ο βουλευτής, «Η Ζάκυνθος ήταν, είναι και θα είναι λίκνο του πολιτισμού. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διασώσουμε και να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».