"Το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο συνεργαζόμενο στενά με το Τοπικό Συμβούλιο Πλάνου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο κατάφεραν όλοι μαζί να πραγματοποιηθεί μία καταπληκτική Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Εκκλησία Παναγίας Πλάνου παρουσία Διοικήσεως ΠΕΖ, Δήμου. Επιχειρηματιών Πλάνου και Εκκλησίας αλλά και πλήθος συγχωριανών και φίλων της Πόλης και εκτός Πόλεως που μας Τίμησαν για να συνεορτάσουμε το Υπέρτατο Γεγονός αυτό της Γέννησης του Θεανθρώπου.
Μακρυά, από τα λαμπερά φώτα της πόλης και τους θορύβους, το πνεύμα σου ελευθερώνεται και ανεβαίνει πιο ανάλαφρα να. συναντήσει το Θείο.
Έτσι με το σκεπτικό ότι πρέπει να υποστηριχθεί και η Περιφέρεια ενώσαμε Φύση και Γεγονός και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.
Φυσικά πρόσωπα, βοσκοί, μάγοι και νεαρά κορίτσια έκαναν την είσοδο τους, με την κατάλληλη ενδυματολογική εμφάνιση και με κεράκια αναμμένα στο χέρι -στο απόλυτο σκοτάδι- έψαλαν το «Άγια Νύχτα». Την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδία «Το Όνειρο Του ΠΑΙΔΙΟΥ» υπό την Άριστη Διεύθυνση του κυρίου Δημήτρη Κάνδηλα, ερμηνεύοντας Εκκλησιαστικούς Ύμνους, με τόσο μεγάλη επιτυχία.
Επίσης, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλάνου καθώς και ο Διευθυντής του Σχολείου ο οποίος τα συνόδευε στο αρμόνιο συνέβαλαν στην μαγική ατμόσφαιρα.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του εκλεκτού συμπολίτη μας κυρίου Νίκου Κακολύρη, μαθηματικού, που μας απογείωσε με τις φιλοσοφικές του τοποθετήσεις και μας ταξίδεψε
Τελικά Ήταν Μία Νύχτα Μαγική; Ναι Ήταν Από Όλες Τις Απόψεις.
Στο τέλος τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα κρατώντας στολισμένο «καραβάκι», όπως ορίζει η παράδοσή μας. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Με Υγεία πάνω από ό,τι άλλο".
Για το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο
Σταματία Γασπαράτου-Μιλάνου

video :   https://www.facebook.com/108665430482336/videos/pcb.154950022520543/530631694462626/?type=3&theater


Φωτο: Νίκος Μιλάνος - Νίκος Μούσουρας - Γρηγορία Γιακουμέλου - Σαντρα Γιακουμελου