ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Στις 30 Νοεμβρίου 2019, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Κάλβου, θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γεώργιος Διδασκάλου» -


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της συνάντησης της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και της  Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Πολιτισμού και Οικονομικών κ. Αικατερίνης Μοθωναίου, με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της κ. Μοθωναίου, με εκπροσώπους των Πολιτιστικών Σωματείων ΚΑΙ Φορέων της Ζακύνθου, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.

27 Φορείς και Σωματεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κ. Μοθωναίου και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες νομιμοποίησης  και εγγραφής τους στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα αλλά και σε χρηματοδοτήσεις για τις δράσεις τους από την Π.Ι.Ν.

Η κ.  Μοθωναίου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, για την συνάντηση που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού η οποία είχε ως αντικείμενο, τα Πολιτιστικά έργα που γίνονται στο Ιόνιο, το έργο της Αγ. Αικατερίνης το οποίο ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού, το αίτημα της για την στήριξη στο σπίτι του Ούγκο Φώσκολου προκειμένου να λειτουργήσει ως Μουσείο και ως χώρος Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και για τη χρηματοδότηση ύψους 30.000 ευρώ στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθινών

Επίσης, η κ. Μοθωναίου ενημέρωσε ότι ζήτησε και διασφάλισε από την Υπουργό Πολιτισμού 4 μελέτες  για εργασίες στο Βυζαντινό Μουσείο .

Τέλος, ανακοίνωσε σε όλους, ότι στις 30 Νοεμβρίου 2019,  επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Κάλβου, θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γεώργιος Διδασκάλου, με τον οποίο υπάρχει ήδη στενή και εποικοδομητική συνεργασία για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων του νησιού μας .

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους εκπροσώπους των Σωματείων, συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τις Πολιτιστικές δράσεις στο νησί μας, κυρίως όμως κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις για την συνέχεια και διατήρηση  της  Επτανησιακής μορφής του  Πολιτισμού στη Ζάκυνθο.

Κλείνοντας η κ. Μοθωναίου, δήλωσε ότι αυτοσκοπός της είναι, να χτιστεί επί ημερών της μια Πανιόνια συνεργασία και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις εργασίας με Πολιτιστικά Σωματεία και Φορείς με όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στη Ζάκυνθο θα προγραμματιστεί επόμενη συνάντηση και με όσα Σωματεία και Φορείς δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σήμερα .

 

 

                                                                                           

 

                                                                                                               Η

                                                                                       ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                                      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

                                                                                                       ΤΗΣ Π.Ι.Ν.

 

 

                                                                                           ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ