ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

1η Σεπτεμβρίου 2019, στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαϊτανίου Ζακύνθου, όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτο Λείψανο του Οσίου Ιωσήφ του Κρητός, από τις 29 Αυγούστου 1669, από τότε δηλαδή που έγινε η Μετακομιδή του στο Τζάντε από Κρήτες πρόσφυγες, αμέσως μετά την πτώση του Χάνδακα. 
     Κάθε χρόνο, λοιπόν, την αμέσως επομένη Κυριακή της 29ης Αυγούστου, γίνεται στο Γαϊτάνι μεγάλη πανήγυρις, τιμώντας ο λαός μας τον Όσιο του Θεού, η οποία περιλαμβάνει: Παράκληση προς Αυτόν, λιτανεία ανά τις οδούς της κωμοπόλεως, ακολούθως δε λαϊκό γλέντι και καύση πολλών και ποικίλων πυροτεχνημάτων.
     Φέτος όμως όλα περιορίστηκαν, έγινε μόνο το εκκλησιαστικό μέρος (Παράκληση και Λιτάνευση) σεμνά και ταπεινά, δεδομένου ότι το Γαϊτάνι συμμετέχει στο βαρύ πένθος του επί δεκαετίες προΕφημερίου του και πρώην Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ι.Μ.Ζ, Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Σεμιτεκόλου και της μεγάλης Οικογενείας του, οι οποίοι απώλεσαν πριν ελάχιστες ημέρες τον ένα από τους γιους του σεβαστού Ιερέως, από πολυώδυνη ασθένεια.
     Των λειτουργικών Ακολουθιών και Τελετών προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Επικεφαλής των τοπικών Αρχών ήταν ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης. 
 
 
 

 
 


 
 
 
 
 
 

 
 


 
ΠΗΓΗ:ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ