ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Για τρίτη χρονιά η ετήσια διεθνής επιστημονική συνάντηση, για το έργο και τη ζωή του ζακυνθινού ποιητή, Ούγο Φώσκολου, την Κυριακή 8/9/2019 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ούγος Φώσκολος” για τρίτη χρονιά φέτος  οργανώνει στη Ζάκυνθο την ετήσια διεθνή επιστημονική συνάντηση  που έχει πάντα ως κεντρική επιδίωξη την έρευνα για το έργο και τη ζωή του ζακυνθινού ποιητή Νικολάου Ούγου Φώσκολου.
 
Η Γ΄ Διεθνής Επιστημονική  Συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου με ώρα έναρξης  στις 7 μ.μ.
 
Θέμα της φετινής συνάντησης είναι “Ο Ούγος Φώσκολος και οι ΄Ελληνες” και πάνω σε αυτή την θεματολογία θα μιλήσουν οι:
 
- Η Francesca Sensini, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας και Λογοτεχνίας του πανεπιστημίου της Νίκαιας (Γαλλία) με θέμα “Ο Φώσκολος  επεμβαίνει  από το Λονδίνο σε βοήθεια των  Ελλήνων. Το ζήτημα της Πάργας”.
 
- O Γεράσιμος Ζώρας, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: “Ο Ugo Foscolo, επίδοξος αγωνιστής του 1821”.
 
  • Η Μαριέττα Μινώτου, Λέκτορας Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογία του Ιονίου Πανεπιστημίου και ο Ιωάννης Φίλανδρος, Ιστορικός με θέμα: "Η συμβολή της Μαριέττας Γιαννοπούλου-Μινώτου και του Σπύρου Μινώτου στην ανάδειξη του Ugo Foscolo με αφορμή τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας από το θάνατό του στη Ζάκυνθο το 1927".
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν από τον φορέα μας, οι δωρητές  του υπό σύσταση Μουσείου για τον Ούγο Φώσκολο.

(φωτό topontiki)