Ο «Πλατύφορος», Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας, Προαγωγής Πολιτισμού διοργανώνει την παρουσίαση της έκδοσης  
 
«Αντί επιλόγου», του Σπύρου Κοριατόπουλου,
στις 31/8/19, στις 20.00, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Φανερωμένης
 
 
«Λιγοστές σκόρπιες θύμισες για γεγονότα, ανθρώπους, περιστατικά, ασήμαντες λεπτομέρειες 91 ετών που δέθηκαν ομοιόμορφα και γέννησαν νοσταλγικές αναμνήσεις από τη Ζάκυνθο του ονείρου», συνθέτουν την έκδοση.
Σαν « Ηχώ της Ζακύνθου», ενός τόπου που αγαπήσαμε, ζήσαμε, ονειρευτήκαμε, η έκδοση μέσα από τις μνήμες, τα βιώματα και τις εικόνες από τη ματιά του κου Σπύρου Κοριατόπουλου, καλείται να μας ταξιδέψει στο παρελθόν και στο παρόν, στα δύσκολα και στα εύκολα που πέρασαν, στα ιστορικά, στα πολιτιστικά, στα κοινωνικά.
Οι συνήθειες, τα ήθη, τα έθιμα, τα αντέτια μέσα από θύμισες ταξιδεύουν στο χρόνο που αμείλικτος προχωρά. Στο χρόνο που μέσα από την αγάπη του συγγραφέα για τη Ζάκυνθο συνδέει τις εποχές, περιγράφει την ιστορική και πολιτιστική (α)συνέχεια και άτυπα μας προ(σ)καλεί όλους να συνεχίσουμε ό,τι παραλάβαμε ως παρακαταθήκη.
Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν με ζακυνθινή ομιλία, η Αγγελική Αγαλιανού και η Βεατρίκη Καπνίση καθώς και και το Φωνητικό Σύνολο Ζακύνθου υπό τη Διεύθυνση του κου Παναγιώτη Μαρίνου.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Χαρίκλεια Μινώτου 6932901669
  • Παυλίνα Αλεξανδροπούλου 6977409291