ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε κάθε περίπτωση το αξιακό και ηθικό πλαίσιο του καθενός είναι αδιαμφισβήτητα αυτό που διαμορφώνει τα πολιτικά, και όχι μόνο, όρια. Ο τρόπος διοίκησης και άσκησης ηγεσίας είναι θέμα προσωπικής αντίληψης και θέμα που αντανακλά την ποιότητα και τον χαρακτήρα κάθε πολιτικού καθ' όλη τη διάρκεια της  πορείας του.
Το κείμενο που ακολουθεί και υπογράφει ο κ.Φώτης Κόττης ,Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Ζακύνθου, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Στέλνει μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες , ενώ παράλληλα παρουσιάζει το πλαίσιο αρχών και αξιών, που ο κάθε  αιρετός πρέπει να  ακολουθεί, να εφαρμόζει και ανάλογα να ενεργεί.
  • Ακολουθεί το σχετικό άρθρο
ΦΩΤΗΣ ΚΟΤΤΗΣ | Οδηγίες προς υποψήφιους αιρετούς

Όσοι πορεύονται πολιτικά στο νησί μας, στο αφήγημα: "όλοι οι προηγούμενοι ήταν άχρηστοι", αντιλαμβάνονται ότι γίνονται οι άχρηστοι του παρόντος. Και την πληρώνει η κοινωνία και το νησί μας. Όσοι ψάχνουν άλλοθι είναι λίγοι και ανεπαρκείς. Όσοι τα ρίχνουν στο παρελθόν, υποθηκεύουν το μέλλον μας και αδυνατούν να διαχειριστούν το παρόν. Όσοι χτίζουν πολιτικές καριέρες στην τοξικότητα και την αποδόμηση του "αντιπάλου", δημιουργούν προβλήματα στις λύσεις και σκάβουν το λάκκο της ευημερίας μας και δομούν τη διαχρονική ασυνεννοησίας μας.
Χτίζουμε σε αυτά που προσπάθησαν οι προηγούμενοι, διορθώνουμε αυτά που απέτυχαν, δημιουργούμε το δικό μας αφήγημα. Η διαχείριση της εξουσίας θέλει συνέχεια. Όλοι μας είμαστε προσωρινοί, όλοι έχουμε ημερομηνία λήξης.
Ας αφήσουμε τουλάχιστον το σημαντικότερο κατά την άποψη μου. Σωστή μεθοδολογία διαχείρισης εξουσίας, μια σοβαρή εργαλειοθήκη για τους επόμενους διαχειριστές και ένα καλύτερο αύριο για το νησί μας.
Αυτό πράττω στο Επιμελητήριο Ζακύνθου.
Τιμώ όλους τους προηγούμενους μου και χτίζω για τους επόμενους πριν γυρίσω σπίτι μου.
Φώτιος Κόττης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου
Πρόεδρος ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων