Το κυκλοφοριακό χάος της πόλης είναι απαράδεκτο. Στην περίπτωση εκείνη που οι  κάτοικοι της Πόλης το καλοκαίρι , καθυστερήσουν  να επιστρέψουν από το μπάνιο τους, π.χ από Βασιλικό, δεν θα βρουν θέση παρκινγκ.

Ανάλογο πρόβλημα  συμβαίνει και με  τους  τουρίστες και στην περίπτωση αυξανόμενου τουρισμού  το πρόβλημα διογκώνεται.

Η λύση είναι μία, όχι άλλα αυτοκίνητα μέσα στη πόλη.

Άμαξες , ταξί και αυτοκίνητα των κατοίκων της πόλης  θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες, να απαγορεύεται η στάθμευση  στην παραλιακή και να δημιουργηθεί ποδηλατόδρρομος στη ν πλευρά προς παραλιακό πεζοδρόμιο.

Στις τρεις πύλες εισόδου της πόλης, Αγ. Χαραλάμπη, Αγ. Τριάδα και Άγιο Λάζαρο (Λούμπα), όπως και στο μουσικό σχολείο, στο λιμάνι στο τραπεζοειδή και στο χώρο της λαϊκής αγοράς να διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης

 Έτσι η εικόνα θα είναι αξιοπρεπέστερη από το χάλι που επικρατεί σήμερα στη Στήλη των Πεσόντων.

Η μετακίνηση των πολιτών θα γίνεται με ποδήλατα αλλά και μικρά λεωφορεία  που  θα κινούνται κατά μήκος της παραλιακής μεταφέροντας δωρεάν τους πολίτες  και κάνοντας με 3-4 στάσεις .

Τα λεωφορεία και τα 200  ποδήλατα θα μπορούν να είναι με  χορηγίες του επιχειρηματικού κόσμου.

Η εικόνα θα αλλάξει και θα έχουμε κάνει ένα βήμα να δούμε μια άλλη πόλη, διαφορετική.


*Στα σκαριά βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, μια προσπάθεια από ενεργούς πολίτες για τη δημιουργία "κίνησης πολιτών", αναφορικά με τις παρεμβάσεις που πρέπει να υπάρχουν για να γίνει περισσότερο φιλόξενη η πόλη της Ζακύνθου