Είναι η αλήθεια πως αποδείχθηκε και στην πράξη ότι η παρέα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πιο αστοιχείωτη, ανίκανη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που ανέβηκε ποτέ στην εξουσία. Τα αποτελέσματα της εσφαλμένης, αλλά συνειδητής κυβερνητικής επιλογής να υπερφορολογήσει τους πολίτες αποτυπώνεται, κάθε μήνα και πιο εμφατικά στα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
  Οι νέοι, οι επιχειρηματίες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μαραζώνουν, γιατί τους αντιμετωπίζουν όχι μόνο με αδιαφορία, αλλά τους φτάνουν και στο σημείο εξολόθρευσής τους. Τα όρια έχουν σπάσει, και ο σοκαριστικός αριθμός των 1.000 κατασχέσεων την ημέρα που προχωράει η ΑΑΔΕ, θυμίζει επιδρομές ανθελλήνων βαρβάρων που έκαιγαν ολόκληρα χωριά και δεν άφηναν τίποτα όρθιο. Τα αθροιστικά στοιχεία έως το τέλος του Οκτωβρίου για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, φανερώνουν ότι 1.014.295 φορολογούμενοι έχουν υποστεί κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων. Ταυτόχρονα τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο και την Εφορία φτάνουν τα 100 Δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα οι οφειλέτες ήταν 4.170.753 στα τέλη Οκτώβριο, ενώ προστέθηκαν 1,2 Δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτέλεσμα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ένας στους δύο Έλληνες αδυνατεί πλέον να πληρώσει τους φόρους του. Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να καλύψει βασικές του ανάγκες σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις (27η θέση) πάνω από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
  Παράλληλα ο Αναπτυξιακός Νόμος του 2016 παραμένει ανενεργός. Η κυβέρνηση σπατάλησε ενάμιση έτος για να καταθέσει έναν αναπτυξιακό νόμο τον οποίο ψήφισε τελικά τον Ιούνιο του 2016, τον τροποποίησε τον Ιούνιο του 2017 και μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο, αλλά δεν έχει αξιολογηθεί ούτε ένα αίτημα. Δεν μπορούν στην κυβέρνηση να μιλούν για επενδύσεις, όταν δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να διευκολύνουν όσους επενδυτές θέλουν να φέρουν κεφάλαια, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην χώρα.
  Το θρίλερ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έργο που πρέπει γρήγορα να τελειώσει. Η πατρίδα μας χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να επιστρέψει η αισιοδοξία στους πολίτες.
 
 
    Διονύσιος Ντένης Μαλαπέτσας
 
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ζακύνθου