ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

…  «Ο κ.Τσίπηρας χθες στην εκπομπή σας , μας έδωσε την απάντηση ότι είναι 100% ευχαριστημένος. Θα θέλαμε να μας κοινοποιήσει την έκθεση που λένε οι επιθεωρητές ότι όλα είναι καλά. Αυτή η έκθεση δεν έχει έρθει ποτέ. Κανείς δεν την έχει . αν την είχαν θα την είχαν κοινοποιήσει»


Νίκος Ζαράνης (Επανεκκίνηση τώρα!)


Παραμένω στο σύλλογο ΒΡΑΧΙΩΝΑ, δεν υπήρξε ποτέ θέμα ότι όποιος ασχοληθεί με τα κοινά δεν θα μπορεί να είναι μέλος του ΒΡΑΧΙΩΝΑ
Ο σύλλογος θα συνεχίσει να υπάρχει και να προστατεύει την περιοχή ολόκληρης της Ζακύνθου γιατί δεν είναι μόνο ο ΛΙΒΑΣ αλλά ο ΣΚΟΠΟΣ , το ΚΔΑΥ κλπ
Το πρόγραμμα είναι αναλυτικό και αναφέρονται κοστολογημένες απόψεις. Ο ΛΙΒΑΣ δεν μπορεί από το 2020 να δεχθεί πάνω από 7.000 υπόλειμμα εκεί επάνω.
Μη ξεχνάμε ότι ο ΛΙΒΑΣ θα παραμείνει μια προστατεμένη περιοχή. Θα έπρεπε να ανακυκλώσει 2,5 χιλιάδες  τόνους ανά έτος και ανακύκλωσε 57 τόνους.
Φτιάξαμε μία μονάδα που δύο μήνες μετά έφαγε πρόστιμο.
Αυτό που μας τρομάζει δεν είναι της ημέρας τα στραγγίδια αλλά το συγκεντρωτικό που μαζεύεται.
Ο κ.Τσίπηρας χθες στην εκπομπή σας , μας έδωσε την απάντηση ότι είναι 100% ευχαριστημένος. Θα θέλαμε να μας κοινοποιήσει την έκθεση που λένε οι επιθεωρητές ότι όλα είναι καλά. Αυτή η έκθεση δεν έχει έρθει ποτέ. Κανείς δεν την έχει . αν την είχαν θα την είχαν κοινοποιήσει
Από το Γενάρη του 2019 έχουμε ζητήσει τα στοιχεία του ΚΔΑΥ και του ΛΙΒΑ … ποτέ αυτά τα νούμερα δεν κοινοποιήθηκαν σε κανένα.
Έχω βαρεθεί να ακούω από το 1996 για βραβεία στη Ζάκυνθο για τα σκουπίδια… Δεν έχουμε κάνει ένα βήμα  μπροστά… Είμαστε σταθεροί και πάμε προς τα πίσω.
Πολιτικές αποφάσεις πάρθηκαν όχι όμως τεχνοκρατικές που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα. Σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη τα προβλήματα λύνονται τεχνοκρατικά, κάτι που στο φορέα δεν έχει συμβεί.
Δεν επιδοτείται η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ. Πληρώνονται στα δημοτικά τέλη κάποιο τίμημα για την αποκατάσταση του. Που είναι τα χρήματα αυτά? Δεν υπάρχουν
Η υπόθεση πάει σε εξόρυξη, που σημαίνει ότι έχουν περάσει το ανάγλυφο και μιλάμε για συμπίεση,  ώστε να μειωθεί κατά 60% ο όγκος … Ποσό της τάξεως των 3 εκατομμύριων
Επειδή κακοποιήσαμε το ΣΚΟΠΟ θα βγει σα ΧΑΔΑ οπότε θα προχωρήσουμε σε εξόρυξη για να επιδοτηθεί. . Ο ΣΚΟΠΟΣ για μένα είναι το νούμερο ένα σημαντικό που πρέπει να αποκατασταθεί στο νησί.
Το 2015 ήμουν ο πρώτος που έκανα τη διαβούλευση στη περιφέρεια και αναφέρω τα πράσινα σημεία από τότε μέχρι σήμερα. Δε χρειάζεται όμως στο αεροδρόμιο.
Θα πάρει αρκετό καιρό και θα παραμείνουμε σε αυτή τη κατάσταση που σημαίνει ότι η προσωρινή λύση γίνεται μόνιμη. Δυνατότητα βελτίωσης υπάρχει όπως υπάρχει και δυνατότητα να πάμε στα υπουργεία.
Τα δέματα δεν επεξεργάζονται από τη στιγμή που είναι αερόβια.. δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Υπήρχε μία μελέτη που κανένας δεν είχε ακολουθήσει και πληρώνουμε 49 ευρώ τον τόνο που τελικά έφτασε στα 85.
Ο κ.Μυλωνάς και η δημοτική αρχή,  είχε ένα βάρος στη πλάτη με ένα κλειστό σκοπό αλλά οι επιλογές τους ήταν κάκιστες. Πότε αναπτύξαμε την ανακύκλωση? 0-3% και ας έρθουν να το αμφισβητήσουν
Τα λύματα από τη ξηρά είναι δεδομένο ότι η μονάδα στο Καλαμάκι δεν αρκεί για την επεξεργασίας. Θεωρώ καταστροφή να μην έχει γίνει επέκταση στο βιολογικό.
Υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ και μας λείπει η ομάδα που θα τα εξαντλήσει
Η νομοθεσία στο περιβαλλοντικό είναι αυστηρή..
 
Ο γνώστης θα δώσει εγγυήσεις. Θα πρέπει να κάνω ένα βήμα σήμερα και ένα αύριο όχι να πάω πίσω.
Άνοιξε ο ΛΙΒΑΣ και κανένας δεν έλεγξε αν λειτουργεί σωστά ή όχι? ΟΙ πρόεδρος του φορέα να μην έχει γνώση.
Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Στα 33 άτομα ό ζακυνθινός λαός θα πρέπει να βρει τους κατάλληλους.
Με την απλή αναλογική που υπάρχει είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν πολλές συνεργασίες. Εγώ   είμαι υπέρ και της πιο απλής αναλογικής. Σε ένα ψηφοδέλτιο οι δήμαρχοι και σε ένα άλλο οι δημοτικοί σύμβουλοι
Την πρώτη Κυριακή ψηφίζουμε κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις
Δεν διαπραγματεύομαι καμία θέση. Ο σκοπό μου είναι το θέμα των απορριμμάτων.
Πολιτικά πάει να ξεχωρίσει λίγο το παλιό με το νέο. Οι καινούργιοι άνθρωποι να συμμετέχουν στα κοινά. Θέλει βέβαια και αυτό κανόνες.
Το ζητούμενο είναι μη γίνει το νέο νεροκουβαλητής στο παλιό. Είπα αν με τιμήσει ο ζακυνθινός λαός θα χαρώ ιδιαίτερα γιατί μπροστά θα είναι ένα νέο παιδί. Δεν θα γινόμουν νεροκουβαλητής για κάποιον που ήρθε μετά από τόσα χρόνια.
Θα επικεντρωθώ στις υποδομές και στην καθημερινότητα Χρειάζεται  μία καθαρή πόλη, μια πόλη που θα περιπατάω,  σε  μία Αλεξάνδρου Ρώμα που θα είναι πεζόδρομος.

 

 

 

Ζάκυνθος Καιρός