ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Δημιουργείται νησιωτική πολιτική εξαιτίας της κα Κράτσα… Κακώς  που η ίδια δεν προβάλει αυτό το έργο της. Η ευρωπαϊκή της εμπειρία είναι πολύ χρήσιμη για τη περιφέρεια μας!»
  • Σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Γάσπαρου  για  «προσωποποίηση των προστίμων στο ΦΟΔΣΑ»  άφησε  καθαρά  αιχμές  για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, κ.  Κώστα Κόκορη επισημαίνοντας με νόημα   «Αν πρέπει να κλείσει ο ΦΟΔΣΑ τότε, να ρωτήσουμε  τον κ.  Γάσπαρο  αν θα πρέπει να κλείσει και τη ΔΕΥΑΖ ...»
  • Τι δηλώνει για … ΧΥΤΑ , ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ , ακόμη … ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΑΛΙΑΝΟ .. επίσης  για OPEN MALL LEADER

Νίκος Τσίπηρας(Υποψήφιος Δημοτικός (Σύμβουλος – ΑΝΑΔΡΑΣΗ  & Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ζακύνθου)

Χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα σταθμό, που είναι σταθμός για την ενημέρωση και πρωτοπόρος στην Ελλάδα
Το επιμελητήριο είναι η οικογένεια μου, εκπροσωπούμε τους επιχειρηματίες , εκφράζουμε την αγωνία των επιχειρηματιών . Από τον ΕΟΑΕΝ ξεκινούν οι δράσεις, και  γίνεται η αρχή των διαβουλεύσεων για όλες τις χρηματοδοτήσεις

Το άτομο που πρωτοξεκίνησε το insuler ήταν η κ,Ρόδη Κράτσα. Στο δικό μας δίκτυο το ευρωπαϊκό είναι σημείο αναφοράς και έχει δώσει τεράστιους αγώνες  για τα νησιά.
Δημιουργείται νησιωτική πολιτική εξαιτίας της κα Κράτσα και το έμαθα τα δυο τελευταία χρόνια . Κακώς και η ίδια που δεν προβάλει αυτό το έργο της. Η ευρωπαϊκή της εμπειρία είναι πολύ χρήσιμη για τη περιφέρεια μας.
Καμία συμφωνία δεν έχει γίνει. Ο κ.Σπυρου κρίθηκε σαν περιφερειάρχης από τους ιόνιους πολίτες, κι έπειτα αναδείχθηκε άλλη περιφερειακή αρχή.
Ο καθένας έχει κριθεί και δύναται η δυνατότητα να ξανακριθεί….
Χειρίστηκα δύσκολα θέματα και με πολλές εντάσεις που δε βοήθησαν. Προσωπικά ένοιωσα εμπιστοσύνη στο πρόσωπο  μου, ποτέ δεν είχα πρόβλημα με συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, και νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι περισσότεροι μιλούν με πολύ καλά λόγια για εμένα.
Υπήρξε ανωριμότητα αντιμετώπισης σοβαρών θεμάτων, υπήρξε μικροπολιτική, δεν υπήρξε συνεννόηση. Ευθύνονται και πολιτικά πρόσωπα αλλά και όσοι ήταν στις πολιτικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο  από το 2006 . Δεν μπορούσαν να κάνουν ένα διάλογο με επιστήμονες και έφτασε το νησί στο χείλος της καταστροφής με τα σκουπίδια στο δρόμο
Έπρεπε να κάνουν κολοτούμπα… από τη σημερινή Δημοτική Αρχή έγινε κολοτούμπα …. Κολοτούμπα είναι όταν διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία του τόπου σου  παρά μόνο ο ΛΙΒΑΣ …. Δεν θα υπήρχαν άλλες επιλογές…. Θεωρώ ότι είναι το μοναδικό σημείο σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο αυτή η περιοχή…. Όταν φτάσαμε να αντιληφθούμε ότι είναι η μόνη λύση,  δυστυχώς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν ήταν σε θέση να το αντιληφθούν
Η κυβέρνηση συμφώνησε να γίνει εκεί η χωροθέτηση…. Στη συνέχεια πήρε την απόφαση το δημοτικό συμβούλιο…. Ήταν απόφαση όλου του πολιτικού φάσματος της Ζακύνθου ….
Σήμερα βλέπουμε τις θέσεις των υποψηφίων που κάποιοι τα… «μαζεύουν».
Μαγικές λύσεις στα απορρίμματα δεν υπάρχουν. Οι συγκεκριμένες προτάσεις για πολωνούς δεν έχουν καμία έγκριση για να λειτουργήσουν στην Ελλάδα.. Θα πρέπει να περάσουν από τα αρμόδια υπουργεία. Θα έλεγα ότι διαβάζοντας τα προγράμματα πολλών συνδυασμών είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κάποια διατάραξη στην οριστική λύση.
Αυτό που διαπιστώνουμε στο ΛΙΒΑ είναι ότι έχει πετύχει κατά 100%. Πριν 2 μήνες με εισαγγελική εντολή έφθασαν εδώ οι επιθεωρητές περιβάλλοντος. Δεν υπήρξε καμία παρατήρηση, το πόρισμα έχει φτάσει και στην εισαγγελία μετά τις καταγγελίες τον ενάμισι τελευταίο χρόνο
Καμία περιβαλλοντική μόλυνση δεν διαπιστώθηκε. Το βασικό θέμα είναι το περιβάλλον. Άρα η λειτουργία του είναι πάρα πολύ καλή.
Αυτά στη φωτογραφία είναι υγρά από το χώρο που γίνεται η κομποστοποίηση και έχει κλίση προς το βιολογικό. Από τον κ.Αρμένη δεν περίμενα να κάνει τη διαπίστωση αυτή για «ένα σκούρο υγρό»
Τα δέματα στο ΛΙΒΑ απευθύνονται μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.. Ο δρόμος έχει δημοπρατηθεί, δρομολογείται η κατασκευή της μονάδας. Έπρεπε να είχε εξελιχθεί,  όμως τεχνικές λεπτομέρειες οδήγησαν σε αυτήν την 6μηνη καθυστέρηση που έχουμε. Έχει να κάνει με τη δημοπράτηση των τευχών.
Η διαδικασία της δημοπράτησης θα πάρει 6 μήνες
Τα δέματα έχουν ζωή 2 χρόνια και έχει προβλεφτεί να βγαίνουν να ξαναδένονται και να αποθηκεύονται ξανά,  ώστε να μη λήγει ό χρόνος….
Η ευθύνη των επιλογών ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο , ο φορέας διαχείρισης έχει την εκτέλεση των αποφάσεων.
Υπήρξαν ασφαλιστικά μέτρα που έπεσαν στο κενό… μόνο εντυπώσεις δημιουργούσαν. Κρατάμε τη σωστή διαχείριση και λέμε ότι μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.
Φτάσαμε σε αυτή τη 5 ετία να κλείσουμε ένα χώρο που λέγεται απαράδεκτος σκουπιδότοπος. Κλείσαμε το χώρο και πήγαμε στο ΛΙΒΑ. Καταφέραμε εντάξαμε μελέτες, δημοπρατήσαμε…
Είμαστε μεταξύ των ελάχιστων περιοχών που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα μας.
Η διαχείριση γίνεται , το πρόβλημα είναι στην αποκομιδή και έγκειται στην αδυναμία του δήμου που αντιμετώπισε προβλήματα να διαθέτει πόρους για την σωστή αποκομιδή
Η διαχείριση κοστίζει ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες το χρόνο . αυτό είναι το κόστος με 42 ευρώ το τόνο….
  • Σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Γάσπαρου  για  «προσωποποίηση των προστίμων στο ΦΟΔΣΑ»  άφησε  καθαρά  αιχμές  για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, κ.  Κώστα Κόκορη, επισημαίνοντας με νόημα   «Αν πρέπει να κλείσει ο ΦΟΔΣΑ τότε, να ρωτήσουμε  τον κ.  Γάσπαρο  αν θα πρέπει να κλείσει και τη ΔΕΥΑΖ ...»
Ο ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να εμπλουτιστεί με τεχνοκράτες και να αναπτυχθεί. Δεν μπορούσαν να γίνουν όλα ταυτόχρονα και γι αυτό δεν έγινε μέχρι τώρα.
Στην ανακύκλωση υπάρχει μία αύξηση τα τελευταία χρόνια
Απαιτούνται καλύτερα μηχανήματα στο ΚΔΑΥ , λειτουργούν τώρα πάνω από 9 απορριμματοφόρα ημερήσια και μπορεί να υπάρχουν και 6-7 παροπλισμένα
Υπήρξαν 2 σημαντικές εντάξεις , τα δύο  πράσινα σημεία και η διαχείριση ογκωδών από κατεδαφίσεις , τα οποία πρέπει να τρέξουν
Δε μπορούμε να έχουμε απαίτηση από το πολίτη να εξαφανίσει τα ογκώδη. Αν δε του έχουμε λύση δεν μπορούμε να του μιλάμε….
Όποιος ρίξει ανεξέλεγκτα ογκώδη πρέπει να τιμωρηθεί, όχι όμως όταν δε μπορείς να του δώσεις λύση.
Ο πολίτης έχει δίκιο για τη καθημερινότητα. Ένα θέμα ήταν η λάμπα που έχει να κάνει με την ασφάλεια του…. Ο Δήμος πραγματικά διαπιστώσαμε ότι δε μπορούσε να ανταποκριθεί να συντηρήσει το δίκτυο. Εξελίσσεται η λύση που βρήκαμε και που ιδιώτης έχει αναλάβει το φωτισμό της Ζακύνθου.
Ο ιδιώτης τώρα έχει την ευθύνη της συντήρησης του δικτύου και έχει πετύχει και εξοικονομήσει κατανάλωση.
Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα ποτέ άλλοτε να μην έχει πρόβλημα ο πολίτης με το φωτισμό.
Εντός 6 μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και θα ελέγχεται μέσω Η/Υ ενώ αν καεί λάμπα εντός 24 ώρου θα αντικαθίσταται.
Στη Ζάκυνθο άσφαλτος έχει να πέσει τα τελευταία 10 χρόνια. Περιέκοψε η πολιτεία τα κονδύλια κατά 80-90%
Η Ελλάδα είναι μία κατεστραμμένη χώρα και η τοπική αυτοδιοίκηση το  πλήρωσε πολύ ακριβά.
Τα χρήματα τα  εκατομμύρια ήρθαν και είναι σε εξέλιξη 9 εργολαβίας σε όλες τις δημοτικές ενότητες και θα πέσει άσφαλτος. Τα χρήματα ήρθαν από πέρυσι αλλά δεν πρόλαβαν να πέσουν τον Οκτώβριο του 2018 λόγω και καιρικών συνθηκών και θα γίνει στους επόμενους μήνες.


ΧΥΤΑ
Είναι απαράδεκτος . Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί. Δεν μπορούσαν να γίνουν όμως όλα ταυτόχρονα.
Υπήρξε μία πρόταση για την εξόρυξη απορριμμάτων στη περιφέρεια … δυστυχώς όμως απορρίφθηκε και αποσύρθηκε προκειμένου να επανέρθει νέα με το ίδιο θέμα
Θα μπορούσαμε σήμερα να μιλάμε για την εξόρυξη, ομαλοποίηση του χώρου. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό
Αυτή η πληγή πρέπει να κλείσει
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Φτάσαμε να φύγει επιστολή για την αρχή της διαπραγμάτευσης και ρύθμισης των οφειλών. Ήταν ομόφωνη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου . Σήμερα συντάξαμε την επιστολή και εστάλη. Θα υπάρξει ο διάλογος με τη τράπεζα και η διαπραγμάτευση. άμεσα. Θεωρώ ότι και η επόμενη δημοτική αρχή θα ακολουθήσει την ίδια πορεία προς εξέλιξη αυτού.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Υπήρχε ο κίνδυνος απένταξης, υπήρξε καλή συνεργασία με ΠΙΝ και φτάσαμε στο διαγωνισμό . Τα καθίσματα, τα φώτα μπήκαν, γίνονται ρυθμίσεις ήχου αυτή τη στιγμή,  και θα παραδώσουμε ένα θέατρο που μετά από 70 χρόνια η Ζάκυνθος θα αποκτήσει θέατρο με καθυστέρηση 17 χρόνων.
Είναι αδιανόητο 17 χρόνια να χρειάζονται για να φτιάξουμε ένα θέατρο
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΑΛΙΑΝΟ
Ο λόγος είναι γιατί γνωρίζοντας τα προβλήματα του δήμου,  διαπίστωσα ότι τα χαρακτηριστικά του επόμενου δημάρχου θα πρέπει να είναι τέτοια που θα κερδίσουν την  εμπιστοσύνη των πολιτών
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Γιάννης Αγαλιανός, φεύγοντας,  άφησε πίσω του κάποιους θετικούς πολίτες,  μια καλή εικόνα
Μπορεί να πάρει το τιμόνι του δήμου, αμέσως, την επόμενη ημέρα, Έχει  γνώση, εμπειρία και γνωρίζει από έργα
Η Ζάκυνθος έχει ανάγκη από όραμα. Αυτό έχουν ανάγκη οι ζακυνθινοί
Αυτό είναι που με έκανε να ενταχθώ με το Γιάννη Αγαλιανό.
OPEN MALL
Η Ζάκυνθος βρίσκεται στις 50 πόλεις που διεκδικούν τη χρηματοδότηση. Είναι πολύ σημαντικό πρόγραμμα , δουλέψαμε σε όραμα που υπήρχε από το παρελθόν …
Ήδη σήμερα τα Καμίνια και οι κάθετοι δρόμοι, γίνονται με σταμπωτό. Ολοκληρώνονται τις επόμενες 5-6 ημέρες
 
LEADER
Προχθές στο δίκτυο συνεργασίας υπογράψαμε και δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος .
Τα χρήματα είναι προς αξιοποίηση για το νησί. Η εξέλιξη που υπάρχει είναι θετική. Για όσου ς δημιούργησαν τόσο θόρυβο για κενούς φακέλους μία συγνώμη δεν θα ήταν κακή.
Ζάκυνθος Καιρός