Νίκη Μελισσηνού (υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος - Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο)
"Το να συμμετέχει κανείς στα κοινά είναι υποχρέωση γενικότερα. Πρέπει να έχεις γνώμη  άποψη και μερίδιο ευθύνης σε ότι αφορά το τόπο σου. Για μένα η συμμετοχή μου βρισκόταν σε πολύ βάθος στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Όμως τίποτα δεν αλλάζει αν κάθεσαι σε ένα καναπέ
Με το Γιώργο Αρμένη  μπορούσες να συζητήσεις να πάρεις ιδέες και να συνεργαστείς εποικοδομητικά. Η προσωπικότητα του κυριάρχησε στο να κατέβω υποψήφια
Το βασικό που θα πρέπει να αλλάξει είναι η καθημερινότητα. Πριν φτάσουμε στο τουρίστα ξεκινάμε από το δημότη
Έχει πολλά προβλήματα από την ώρα που θα ξυπνήσει που δεν θα έχει νερό , δεν έχει δρόμο να περπατήσει από λακκούβες και κυκλοφοριακό….
Για να απορήσει να αλλάξει μία δημοτική αρχή θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Δεν υπάρχει παιδεία,  δεν υπάρχει θέληση,  από τον ίδιο το πολίτη. Όταν ο ηγέτης είναι σωστός και μπορέσει να προσφέρει κάτι καλό στους πολίτες, θα τον ακολουθήσουν και οι πολίτες σε αυτό. Ξεκινάμε από εκεί.
Ο κ.Αρμένης ήταν στο τομέα της καθαριότητας και τότε το νησί είχε διαπρέψει. Ο Γιώργος από την αρχή ήταν αντίθετος στην ενδιάμεση λύση, κάθετα ήθελε την ολοκληρωμένη. Όσο αφορά την εφαρμογή δεν υπήρξε θεωρώ θέληση από τη περούσα δημοτική αρχή. Έχασαν πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας περιοχές κάτι που λειτούργησε εναντίον και τελικά οι μελέτες δεν έχουν τελειώσει. Χρόνος χάνεται ημέρα με την ημέρα.
 Σε οποιαδήποτε δήμο πανελλαδικά προσπάθησαν να κάνουν ΧΥΤΑ δεν βρήκαν ανταπόκριση από τους κατοίκους. Ο ΛΙΒΑΣ ήταν μία λύση που η δημοτική αρχή μπορούσε να  προχωρήσει… Το θέμα είναι να μπορεί να κυριαρχεί η νομιμότητα.
Δεν είναι εύκολη η αγορά σκουπιδιών…. Θεωρητικές προσεγγίσεις… Θεωρητικά θα πάρουμε πίσω και τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Θεωρητικά δεν μπορούν να γίνουν πράγματα. Μηχανισμοί μπαίνουν στη μέση όταν δεν μπορούν να γίνουν αυτονόητα πράγματα ή τουλάχιστον αυτό να σκέφτεται ο κάθε πολίτης.
Ο δημότης πρώτα από όλα είναι κινητήριος δύναμη κάθε δήμου. Πρέπει να αφουγκράζεσαι τη κοινωνία και παίρνοντας από εκεί θα πρέπει να κάνεις κάποια βήματα ακόμη κι αν δε σου αρέσει….
Σε μια κοινωνία πρέπει να υπάρξουν κοινοί κώδικες  συνεργασίας είτε συμφωνείς 100% είτε 20%. Πιστεύω ότι ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ θα λειτουργήσει για το καλό των πολιτών. Θα ακουστούν γνώμες και νέες ιδέες από ίσως κάποιους που δεν έχουν εμπειρία. Η κοινωνία δεν άρχει να χάσει από την απλή αναλογική. Ο δήμαρχος που θα εκλεγεί  θα μπορεί και να ελέγχετε και να δίνει στη τοπική κοινωνία
Ο δικός μου τομέας εμπειρικά είναι ο τουρισμός που ασχολούμαι 23 χρόνια τώρα. Είναι η κινητήριος δύναμη στη Ζάκυνθο όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι, είναι αλυσίδα , κινεί τα πάντα αλλά δεν πρέπει να είναι η μοναδική μας επιδίωξη. Μπορεί να αναπτύξει χώρες αλλά όχι να τις καταπιεί. Σε εμάς τείνει να μας μα κάνει να χάσουμε το χρώμα μας. Ένα παράδειγμα είναι το αιρβνβ. Είναι τρελό να μην αγγίξουμε αυτό το θέμα. Ο τουρισμός πρέπει να είναι επαγγελματικός. Το να προσφέρεις ένα δωμάτιο μόνο και μόνο για να οικονομήσεις δεν αντικατοπτρίζει τον τουρισμό έτσι όπως θα έπρεπε να είναι.
Το μόνο που ζητούμε είναι να έρθουν και άλλοι τουρίστες. Μα για να γίνει αυτό πρέπει να μπορούμε να τους προσφέρουμε υπηρεσίες. Έχει πεθάνει το ήλιος και θάλασσα μόνο. Πρέπει να αναβαθμιζόσαστε πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί.
Πρέπει να μπορούμε να διαφημίσουμε τη Ζάκυνθο ότι έχει παραδοσιακό χρώμα , παραδοσιακά φαγητά… είναι παράπονο των επισκεπτών ότι σε αντίθεση με το αιγαίο δεν βλέπουν ένα παραδοσιακό πλάνο.
Ο δήμος για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να λειτουργήσει διαδραστικά. Θα πρέπει να γίνει ένας οργανισμός τουρισμός που δεν θα απαρτίζεται μόνο από επιτελείς του τουρισμού αλλά και από φορείς που θα καταθέτουν απόψεις και πλάνο για να μπορέσουμε να προβάλουμε τη Ζάκυνθο προς τα έξη. Ο δήμος μπορεί να βοηθήσει και είναι τρελό να μην υπάρχει zeta , να μην υπάρχουν πινακίδες, να μην υπάρχουν τουριστικά κιόσκια ημέρωσης. Εκεί πρέπει  να υπαρχή ο δήμος όπως επίσης και στο να μπορεί ο τουρίστας να μετακινηθεί.
Ο κ.Κολύρης είχε προτείνει και την κανονιστική. Για μένα είναι θέση αρχής, πρέπει να υπάρχουν κανόνες και τάξη."

 

 

 

Ζάκυνθος Καιρός